Több embert megkéseltek Párizs közelében

A terrorgyanús támadás során bizonyos információk szerint egy, más hírek szerint két ember meghalt. A rendőrség lelőtte a támadót, akin robbanómellény is lehetett.

Forrás: origo.hu2020. 01. 03. 16:01
null
Forrás: twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terrorgyanús támadás történt Párizs közelében, négy embert megkéseltek. A rendőrség lelőtte a támadót, akin robbanómellény is volt – írja az Origo a BBC-re hivatkozva. A Le Figaro úgy tudja, hogy nem volt rajta robbanómellény, viszont a gyilkosság közelében rengeteg robbanóanyagot találtak. Az előzetes hírek szerint egy, más hírek szerint két ember meghalt.

A késes támadás a Párizstól hét kilométerre délre fekvő Villejuif településen történt nem sokkal délután kettő óra után pénteken. A rendőrség üldözőbe vette a támadót és a közelben lelőtte. Egyes hírek szerint robbanómellényt is viselt a bűnöző.

A BBC információi szerint a támadó négy embert szúrt meg, akik közül ketten meghaltak. A bfmtv.com portál szerint egy ember halt meg.

A rendőrség arra kérte az embereket, hogy kerüljék el a Hautes-Bruyères State Park környékét.

Vllejuif az egyik legközelebbi párizsi előváros, nem is a legrosszabb közbiztonságú, azaz nem a legveszélyesebbnek tartott 93-as megyéhez tartozik – olvasható az Origo cikkében.

A bűnöző a Le Figaro szerint menekülni próbált, hosszan üldözték a rendőrök, amikor lelőtték. A gyilkos csomagjában, egyes hírek szerint a késelés helyszínén, de mindenképpen a gyilkoshoz köthetően robbanóanyagot találtak. Az is biztos, hogy úgynevezett bombaelhárító-egységek érkeztek Villejuif-be.

A francia médiumok kerülik a terrortámadás kifejezést, a legutolsó pillanatig, mindenesetre a bűnözés módja – minden bizonnyal találomra járókelőket összeszurkálni egy békés kisvárosban, robbanóanyag a közelben – erősen egy terrortámadást sejtet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.