Vártnál jelentősebben nőtt a munkanélküliek száma Németországban

Az elemzők által vártnál nagyobb mértékben nőtt a munkanélküliek száma decemberben Németországban, a munkanélküliségi ráta azonban stagnált.

Forrás: MTI2020. 01. 03. 20:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német munkaügyi hivatal (Destatis) pénteken azt közölte, hogy a munkanélküliek száma decemberben a szezonálisan kiigazított adatok szerint 8 ezerrel, 2 millió 279 ezerre emelkedett. Elemzők várakozásának az átlagában 2 ezres növekedés szerepelt.

A munkanélküliségi ráta, összhangban az elemzői várakozásokkal, 5,0 százalékon stagnált, enyhén meghaladva az idén elért 4,9 százalékos történelmi mélypontot. A Destatis ugyancsak pénteken hozta nyilvánosságra, hogy novemberben 45 millió 500 ezer volt a foglalkoztatottak száma, ami 298 ezerrel (0,7 százalékkal) több az egy évvel korábbinál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.