időjárás 30°C Pál 2022. június 30.
logo

Tizenhét év után újra vb-döntőben a női válogatott!

Látványos klippel hozza el a nyarat a Belau

Magyar Nemzet
2022.05.24. 09:00 2022.05.24. 23:08
Látványos klippel hozza el a nyarat a Belau

A nemzetközi zenei színtéren is egyre ismertebb Belau az elmúlt években komoly sikereket ért el két koncepcionális albumával. Az Európa-szerte sokat koncertező zenekar, a karibi hangulatú lemeze után hozza el a Dreamstate klipjét, amely az első szemelvénye az új Belau-korszaknak. A friss single álomszerű hangulatával próbálja a hallgatót kiszakítani a szürke hétköznapokból.

A Belau első számú célja továbbra is az, hogy a modern egyén számára menedéket adhasson, ahol a hallgató önmagába és a gondolataiba merülhet, zenéjük segítségével. Az inspiráció pedig állandó: a természet legalapvetőbb elemei, melyek közül számukra a legfontosabb a végtelen tenger és annak ereje.

A formáció ötéves fennállása során számos határon túli sikert könyvelhetett el, ez idő alatt csaknem kétszáz koncertet adtak 25 országban, és olyan neves nemzetközi fesztiválokon játszottak eddig, mint a Primavera, az Electric Castle, a Eurosonic, vagy az amerikai SXSW. Az elmúlt években olyan komolyabb rádiók játszották dalaikat, mint a BBC Radio 1, a Triple J vagy a KEXP, és olyan nemzetközi médiumok írtak róluk elismerően, mint a Billboard, a Clash Music, a The Line of Best Fit, vagy a Rolling Stone. 

A Belau első lemeze 2017-ben Fonogram-díjat kapott, és nemrég átlépték az egymillió streamet is az eddigi kiadványaikkal.

A számos pozitív kritikát bezsebelő Colourwave után egy új, Dreamstate című dallal jelentkezik, amelyben a kiváló ausztrál énekesnőt, Akaciat hallhatjuk, aki több mint ötvenmillió streammel büszkélkedhet eddig. 

– A színeváltozás története régóta lengi át a kultúránkat, de a legtöbb ember számára az önmaga irányába megélt kegyelem idegen, távoli és misztikus, mely a profán világ sodrásában oly kevés teret kap.

Az út ellenben mindenki számára elérhető, és annak, aki végig lépdel rajta, ez bizony álomszerű. A dal a saját kereteinken túli életet, a megrekedtségből a haladás irányába való elmozdulást, de leginkább önnön rettegésünkből való kiút történetét meséli el. 

Egy nálunk jóval bölcsebb ember egyszer azt állította, hogy kizárólag az hozhatja el a békét a társadalmaknak, ha az egyéni szívekben végbemegy ez a belső folyamat, mely utána természetesen kifelé is hat.

És bizony nincs más, amit a Belau a világ fokozódó dinamikájában jobban tudna támogatni. Ahogy Dreamstate kulcssora mondja: we are all made out of gold” - mesélte Kedves Péter és Buzás Krisztián új dalukról.

Színek hullámhosszán a Belau új lemeze

Második lemezének deluxe verziójával jelentkezett a nemzetközi szinten jegyzett magyar elektromos zenei duó, a Belau. A Colourwave eredeti 12 dala mellett 8 plusz track került fel az új anyagra, főleg remixek formájában.

 

A Dreamstate klipjét Máltán forgatták P. Szabó Péter irányításával. 

– Négy igencsak tartalmas napot töltöttünk több, gyönyörű szigeten, ahol nappal utaztunk és a videón dolgoztunk, este pedig fellépéseink voltak, különleges emlék ez nekünk – folytatta a zenekar, amely a harmadik nagylemezén dolgozik, amely előreláthatólag 2023-ban lát napvilágot. Az ország egyik legkeresettebb export zenekara számos külföldi koncertje mellett május 20-án az Akvárium Klubban a Hooverphonic előtt nyitja az estét.

Borítókép: Jelenet a klipből (Forrás: Belau)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.