Mese életről és halálról

Van-e a szerelem a síron túl, vagy csak addig tart, amíg az élet? Mi történik akkor, ha az élet és a halál határán találkozik két fiatal, s nem akarnak beletörődni a sorsukba? Ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat Madarász Isti rendező Átjáróház című filmje, mely nem más, mint Ági és Krisztián meséje sok-sok humorral és finom lélektani rezdüléssel. A ma este 22.50-kor kezdődő Svenkben a két főszereplőt alakító színművész, Rujder Vivien és Bárnai Péter kalauzolja el a nézőket az Átjáróház különös világába.

Magyar Nemzet
2022. 12. 10. 11:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A filmben Krisztián szerepét alakítom, aki a történet férfi főhőse, s aki nagy feladatot kap az élettől, s a mese alatt azt is megtekinthetjük, hogy ő hogyan reagál erre, s mennyi idő, amíg felnő a feladathoz és megpróbálja elvégezni a nagy munkát

 – foglalja össze Bárnai Péter, aki szerepe szerint egy hullaházi éjjeliőr. 

Hozzáteszi, a színészi feladat is rendkívül összetett, hiszen a film egy romantikus fantasy, de nem mellőzi a humoros jeleneteket. Bárnai Péter kiemeli azt is, hogy a történet mégis alkalmas arra, hogy lélektani folyamatokon, finom rezdüléseken keresztül mutassa be a szerelmespár történetét.

Rujder Vivien színésznő az izgága fiatal lányt, Ágit alakítja az Átjáróházban (Forrás: NFI)

 

Rujder Vivien a női főszereplőt, Ágit formálja meg. Mint mondja, Ági egy nagyon izgága fiatal lány, aki nagyon hamar meghal, és bekerül a hullaházba. S itt kezdődik a bonyodalom.

Veres Attila forgatókönyve és Madarász Isti rendezése sok szempontból nem számít szokványos magyar filmnek, hiszen – ahogy Bárnai Péter fogalmaz – keveri a műfajokat s a hatásmechanizmusokat is.

 

A film december 8-tól már látható a hazai mozikban.

Borítókép: Átjáróház jelenetfotó (Forrás: NFI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.