Közös muzsikálásra hív a Hangjáték a zene világnapján + videó

Szeptember 29-én, a zene világnapja alkalmából közösségben élhetik meg a zenélés örömét fiatalok és idősebbek, kezdők és képzett zenészek Veszprémben. A Hangjáték két éve adja át a zenélés örömét egyre szélesebb rétegeknek.

2023. 09. 25. 14:30
A CityRocks Veszprémben
A CityRocks Veszprémben Forrás: Hangjáték/Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hangjáték azzal a célkitűzéssel indult, hogy az UNESCO által A zene városa címmel kitüntetett Veszprémben zenéljenek vagy énekeljenek a legtöbben. E cél eléréséhez változatos zenei kínálattal, szabadon választható magánórákkal és rengeteg ingyenes eseménnyel járul hozzá az egyre népszerűbb projekt. A szeptember 29-ei ünnepi alkalom a legsikeresebb foglalkozásokból szemezget, hogy az is kedvet kapjon, akit eddig elkerült a zenélés élménye.

Örömdobolás Franczia Danival
Örömdobolás Franczia Danival (Forrás: Facebook/ Hangjáték)

A Hangjáték egész évben futó ingyenes foglalkozásai rengeteg zenei igényt és irányultságot lefednek Tóth Árpi pop-up kórusától kezdve Palya Bea népszerű énekes workshopjain keresztül egészen a hangszeres zenéig. – A programok elsődleges célja, hogy zenei sikerélményekhez, így a zenélés öröméhez vezessenek – foglalja össze a célokat Főző Zsolt, a Hangjáték vezetője. A projektben indult el helyi zenetanárok összefogásával a Hangár Könnyűzenei Központ, ahol jelenleg több mint 120 fiatal és felnőtt tanul, de a CityRocks óriászenekara is a Hangjátéknak köszönhetően valósíthatta meg nyáron az év egyik legizgalmasabb közösségi zenélését, amikor is több mint 400 amatőr zenész zenélt együtt a veszprémi GyárKertben. 

A Hangjátékon keresztül eddig közel 250 eseményen több mint 5300 résztvevő élte át és osztotta meg a zenélés örömét.

Hogyan vezethetjük be a babákat a zenealkotás birodalmába, hogyan tanulhat meg egy óvodás hangszeren játszani? Prejczer Kata népszerű foglalkozásai a legkisebbeknek, az újszülöttektől 3 éves korosztályig szól, Huszti Laci ukulelés zeneovija pedig már az óvodás korosztályt vonja be a zeneszeretők közé. A népdalok világát Navratil Andrea vezetésével ízlelgethetik kicsik és nagyok, megismerve Veszprém megye népdalkincsét. Jankovics Zoltán és Franczia Dani workshopjain olyan ősi hangszereket is ki lehet próbálni 29-én, mint az ausztrál didgeridoo és az ütőhangszerek egész arzenálja. A legegyszerűbbtől az elektronikus hangszerekig ívelő skálát Vér Péter kurzusa egészíti ki, ahol a samplerek és szintetizátorok megszólaltatásával kísérletezhet a közönség. Mindegyik program szabadon kipróbálható és ingyenesen látogatható.

A zene világnapja alkalmából a Pannon Köztéren ismét közös zenélésre hívnak mindenkit, a Hangjáték egyszerű üzenetét hirdetve: zenélni jó!

Borítókép: A CityRocks Veszprémben (Forrás: Facebook/Hangjáték)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.