Színes programkavalkáddal készül az adventre Debrecen

A Debreceni Advent 2023. november 25-én kilenc órakor nyitja meg a kapuit, és december 23-án este hétig várja a látogatókat. A négy hét alatt karácsonyi vásár, gasztronómiai élmények, vásári attrakciók és koncertek, továbbá jégpálya szolgálja az érdeklődőket.

2023. 10. 28. 10:00
null
Fotó: lorantkiss.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Debreceni Nagytemplom előtti és a belvárosi karácsonyi vásár felejthetetlen helyszín azoknak, akik ünnepi hangulatra vágynak. A látogatók varázslatos karácsonyi légkörbe léphetnek be, melynek egyedülálló hátterét Debrecen belvárosának csodálatos épületei nyújtják. A vásári korzón modern és tradicionális termékek egyaránt kaphatók lesznek: szőnyegek, szőttesek, kézzel készült kerámiák és fajátékok, mézeskalácsok, gyógyfüvek, teák, szaloncukrok és karácsonyi díszek. Hetvenöt karácsonyi hangulatú stand kínálja majd termékeit, és huszonhárom faházban kaphatók az ételek, italok. 

Debrecenben már gőzerővel készülnek a karácsonyi időszakra (Forrás: Facebook/Kis Lóránt)

Minden adventi hétvégén szabadtéri programokkal és az adventi kuckóban játszóházzal, kézműves-foglalkozásokkal lehet majd találkozni a belvárosi sétálóövezetben. A vásár hétvégéin verklis ad műsort, és a mesefigurák, táncosok, zenészek és gólyalábasok is megjelennek. 

A december 1. és 6. közötti időszak a Mikulás-várásról szól: óvodások által díszített dézsás fenyőfák színesítik a belvárost. Maga a Mikulás az adventi kuckóban fogadja a gyerekeket, majd közös éneklésre hívja őket.  

A Kölcsey Központban minden hétvégén adventi műsorok várják a látogatókat. Fellép az Adventissimo, a Valceremónia, a Szent Efrém Férfikar, és lesz Hajdú70 gálaest.

Az adventi vasárnapok fő attrakciója a gyertyagyújtás, hiszen ez a szimbolikus esemény idézi fel a fényt az ünnepek közeledtével. December 3-án az első gyertya meggyújtását hagyományőrző művészeti csoportok felvonulása vezeti föl a régi városházától a Debreceni Református Nagytemplomig. Ekkor borul ünnepi fényekbe a belváros: felkapcsolják az adventi díszkivilágítást.

December 3-án borul ünnepi fénybe a belváros (Forrás: Facebook/Kis Lóránt)

A sport sem marad ki a rendezvények sorából. Idén is 750 négyzetméteres jégpályát alakítanak ki a Nagytemplom előtt november 25-étől egészen január 7-éig. Ezt 1200 forintos belépőjeggyel lehet majd használni.

Az adventi szombatokon különböző tematikájú, karácsonyi hangulatú zenékkel várják a DJ-k a korcsolyadiszkóra látogatókat.

Új eleme is lesz az idei adventnek. A szervezők arra kérik a város polgárait, hogy jelöljenek olyan egyéniségeket, akik nagy hatással vannak az életünkre, mindennapjainkra. Akik valamilyen módon inspirálták őket, és meghatározzák azt az eseményt vagy környezetet, mely összefogja a debreceni közösséget. A november 3-ig javasolt emberek fotóit egy falra vetítik majd ki a város főterén.

Borítókép: Fényárban úszik Debrecen advent idején (Forrás: Facebook/Kis Lóránt)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.