John Travolta újraéli halálközeli élményét a vásznon

John Travolta, a szóban forgó rövidfilm, A pásztor (The Shepherd) sztárja maga is a nézőtéren ült, és türelmesen várta, hogy először láthassa a történetet moziban, 30 évvel azután, hogy megálmodta, hogy filmet készít Frederick Forsyth 1975-ös novellája alapján. Amikor kiderült, hogy többen lépnek be a vetítőterembe, mint ahány ülőhely van, boldogan otthagyta a székét, és a sor végére ült – számolt be róla a BBC News.

Forrás: BBC News2023. 11. 25. 21:30
TRAVOLTA, John
Sydney, 2019. november 6. John Travolta amerikai színész az Egy este John Travoltával címû rendezvényen Sydney-ben 2019. november 6-án. MTI/EPA/AAP/Dan Himbrechts Fotó: Dan Himbrechts Forrás: MTI/EPA/AAP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annak ellenére, hogy a történet karácsony este játszódik és A pásztor címet viseli, egyáltalán nem arról szól, amire az ember számítana. A Királyi Légierő egyik fiatal pilótája 1957-ben történt esetét írja le, aki karácsonyra hazatérve bajba kerül, amikor a gépében elektromos hiba keletkezik. Mivel a navigációs rendszer leáll, és a rádiója sem működik, beletörődik a sorsába. A sötétben és a ködben azonban hirtelen észrevesz egy másik gépet, amelyet egy férfi vezet, aki felajánlja, hogy segít neki biztonságban lejutni.

TRAVOLTA, John
John Travolta amerikai színész a 14. Római Filmfesztiválon 2019. október 22-én. Forrás: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari

– A sors fintora, hogy én a valóságban is átéltem egy teljes elektromos meghibásodást egy vállalati repülőgépet vezetve, Washington felett. A könyvre csak később bukkantam – mesélte Travolta az újságíróknak a vetítés után.


– Tudtam, milyen érzés, amikor az ember azt hiszi, hogy meg fog halni. Volt két jó sugárhajtóművem, de nem voltak műszereim, nem volt elektromosság. Azt hittem, hogy vége, akárcsak ennek a fiúnak, akit olyan gyönyörűen alakított Ben Radcliffe. A családom is a fedélzeten volt, és azt mondtam magamban: biztos, hogy nem ebben a repülőgépben fogok meghalni. És akkor, mintha csoda történt volna, alacsonyabbra ereszkedtünk, én pedig megláttam a washingtoni emlékművet, és mellette a nemzeti repülőteret, és leszálltam, mint ahogy Freddie is a filmben – mesélte a Grease színésze. 
Travolta csak néhány évvel azután fedezte fel Forsyth könyvét, miután őt magát is megcsapta a halál szele. 

– Korábban vettem egy olyan Vampire repülőt, mint amilyen a filmben is szerepel. Két évig repültem vele, és épp egy filmet forgattam Kanadában, amikor egy könyvesboltban megláttam egy kis novellakötetet, aminek az elején egy Vampire volt. Azt gondoltam, ezt el kell olvasnom – emlékezett vissza a színész.

Elmondta, hogy azonnal beleszeretett a könyvbe. Az volt az álma, hogy egy nap filmet csinál belőle. Néhány évvel később meg is vásárolta a könyv jogait, de mivel sorban jöttek a nagy filmjei, elvetette az ötletet. Már le is mondott róla, de Iain Softley rendezőnek is megtetszett a történet, és bevette a csapatba.

Travolta több mint három évtizeddel ezelőtt úgy képzelte, hogy ő alakítja majd a fiatal pilótát, ehelyett most az idősebb férfit játssza a filmben, aki segít neki. A filmet tavaly, nagyrészt az Egyesült Királyságban forgatták a norfolki Wetherspoonsban és Morrisonsban.

A 38 perces film a Disney+-on lesz látható, decemberben megjelenik a streamingplatformon. Amolyan családbarát mese, amelyet szívesen megnézünk az ünnepek alatt.

A film főszereplői Millie Kent, Simon Wilson és Steven Mackintosh, a producer pedig az Oscar-díjas Alfonso Cuarón, a Gravitáció és a Roma rendezője.

Borítókép: John Travolta amerikai színész az Egy este John Travoltával című rendezvényen Sydney-ben 2019. november 6-án (Forrás: MTI/EPA/AAP/Dan Himbrechts)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.