A Balázs Pétert ért támadásoktól Azahriah sikeréig – Íme a kultúra rovat tíz legolvasottabb idei cikke

A kulturális szerkesztőségnek éppoly mozgalmas és eseménydús évet jelentett 2023, mint a hazai kulturális élet számára. Ezt a témagazdagságot tükrözi tíz legolvasottabb cikkünk is, hiszen a toplistán Balázs Péter színművész mellett ott szerepel az egyik legnépszerűbb magyar előadó, Azahriah sikere, de a művészekből lett besúgók ügyét körüljáró cikkünk is.

2023. 12. 19. 10:00
Forrás: Fortepan/Adományozó: Bauer Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1. Hihetetlen aljassággal támadták a Kossuth-díjas művészt saját kollégái

Először beszélt súlyos betegségéről Balázs Péter a Kontextus YouTube-csatornáján, ahol azt is elmondta, hogyan hívta fel részegen Jordán Tamás, hogy ne legyen igazgató.

 

2. Baleset a Nemzetiben: Szász Júlia ezt mondta az erkélyről, amelyről lezuhant

A színésznő korábban már mesélt arról a díszletelemről, amelyről kollégájával, Horváth Lajos Ottóval leesett.

 

3. Összeomlott a forgalom, annyian mentek ennek a magyar zenekarnak a koncertjére

„A gyönyörű erdélyi faluval közös diadalunk volt az a hatalmas nézőszám, ami miatt a környék forgalma gyakorlatilag összeomlott és csúsztatni kellett a kezdést, hogy mindenki bejusson a koncertre” – írta az Ossian zenekar a Facebook-oldalán a Máréfalván tartott koncert után.

 

4. Meztelenül, bedrogozva

Modern világunk ezernyi örömforrását hajszolva sokszor megfeledkezünk arról, hogy az emberek egymást teszik boldoggá vagy boldogtalanná. Ahogy sikerül. Illetve úgy és annyira, emennyire ezzel tisztában vagyunk, számíthatnak másoknak szavaink, tetteink, gesztusaink és persze mulasztásaink. Erről szól Hanthy Kinga megrázó elbeszélése, az Európa Kiadónál nemrég megjelent Életre szóló ajándék.

 

5. Angelina Jolie nem akárkivel ebédelgetett a Déli pályaudvar közelében

Ismét Budapesten tartózkodott a világhírű színésznő, aki a Déli pályaudvarnál tűnt fel egy meglepő helyen.

 

6. Új részletek – így történhetett a baleset a Nemzetiben

Mint arról lapunk is beszámolt, az előadás két szereplőjét, Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót érte sérülés a darabban.

 

7. Meghalt Sinéad O’Connor, a hipnotikus hangú énekesnő, aki szándékosan ment szembe a mainstreammel

Ötvenhat éves korában elhunyt Sinéad O’Connor, ír énekes-dalszerző, aki a húszas évei közepén lett szupersztár, utóbb inkább magánéletéről és provokatív cselekedeteiről volt ismert.

 

8. Kiderült, Azahriah mennyit kereshet a három Puskás Aréna-koncerttel

Akár 150 ezres nézőszám is összejöhet a magyar előadó jövő május végén esedékes koncertjeire, a rekord látogatószámmal pedig óriási bevétel is együtt jár. Kiszámolták, mennyit kereshet Azahriah.

 

9. Művészek voltak, besúgók lettek

Minden politikai taposóaknát föl kell robbantani – mondta nem sokkal a halála előtt Csengey Dénes, és úgy tűnik, igaza volt. A közéleti taposóaknák ma is aktívak, s harminc évvel a rendszerváltás után sem teljesen tisztázott, milyen személyes bűnök terhelik azoknak a lelkiismeretét, akik így vagy úgy, aktívan vagy csak tessék-lássék módon, kényszerből vagy előnyök reményében együttműködtek a rendszerrel. Dinnyés József ügynökmúltja kapcsán összeszedtük, hogyan ragadta meg a sajtó, hogyan értelmezték kritikusok és szerecsenmosdatók beszervezett művészeink tevékenységét.

 

10. Bezárt a Corvin mozi

„Felújítási munkálatok miatt augusztus 3. és 16. között a Corvin mozi zárva tart” – értesítette a publikumot közösségi oldalán a Corvin mozi. Megjegyzik, hogy a vetítéssorozataikra és az egyedi vetítésekre továbbra is válthatók jegyek online jegyvásárlási felületükön. 

Borítókép: Magyar Nemzetet olvasó férfi az Erzsébet körút 8. számú háza előtt a negyvenes évek végén (Fortepan/Adományozó: Bauer Sándor)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.