Szívet melengető érzéseket szülő reklámfilm

Bodrogi Gyula nemcsak egy sokadrangú felkérés teljesítésének, hanem az emberek lelkében jó érzéseket ébresztő munkának tekinti azt a szerepét, amelyben két idős játékboltos, az egymást csak Vén Bolondnak és Nyikhajnak tituláló szerepét alakítják Szilágyi Tiborral egy telefontársaság felkérésére.

Forrás: magyarhirlap.hu2023. 12. 25. 19:00
reklámfilm
Bodrogi Gyula Fotó: Szabolcs László Forrás: MW
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vele találkozva sokaknál szóba jön mostanában ez a reklámfilm és ez a szerep – mondta el a Magyar Hírlapnak adott karácsonyi interjújában Bodrogi Gyula, aki szerint ezt az alakítását egyáltalán nem kicsinyelné le. Sőt: nagyon is jó érzésnek tartja, hogy miután eljátszotta A sors emberét, Az ügynök halálát, A kaktusz virágát, „jön egy kis pár perces dolog, ami felér azokkal a nagy szerepekkel, amelyeket játszok”. Végtére is a színházat, de a filmet is azért csinálják, hogy az emberekben valamilyen érzést kiváltsanak – s ha a „jaj, de jó!” érzését egy ilyen anyag szüli meg valakiben, az egy „ritka lehetőség” – emelte ki.  

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze az interjúban ezt a sikerét azzal a népszerűséggel említette együtt, amelyet a Süsü, a sárkány című bábfilmsorozatban a címszereplő szinkronhangjaként szerzett meg magának. 

Gyakran megesik a mai napig, hogy ha meghallják a hangom, akkor az első, amit mondanak, hogy „Itt van Süsü!”, ami egyébként mindig örömmel tölt el – mesélte az interjúban Bodrogi Gyula, igaz, ehhez azt is hozzátette, hogy ma már többnyire „szakállas bácsik” állítják meg azzal a mondattal az utcán, hogy „Magán nőttem fel”. 

 

 

Vicces, hogy ma már jóformán mindenki öregember, tisztelet a kivételnek, akik annak idején mindennap nézték a Süsüt – mondta Bodrogi Gyula, aki az interjúban éppen ezért idős emberként is kötelességének érezte megszólítani a fiatalokat, azt üzenve nekik, hogy az idő nem áll meg, minden nap visszahozhatatlan. 

Minden, amit csinálnak, az jó, és minden, amit nem csinálnak, az semmi. Azt üzenem, hogy szeressék az életüket, és mindig találjanak valamit, amit érdemes csinálni

– mondta. 

A karácsonyról szólva Bodrogi Gyula ezt az ünnepünket a rendkívüli jelentőséggel bíró napok közé sorolta – szembeállítva azzal, hogy a mai világunkban nagyon sokszor „van olyan, amikor ünnepelnek a semmire”. De a karácsony a hitünkből fakadó öröm ideje – hívta fel a figyelmet. 

„Ez az ünnep egy öröm, jön a Jézuska, aki hozza az ajándékokat, meg persze mi is megbeszéljük a Jézuskával, hogy kinek milyen ajándékot hozzon. Ezt boldogan elhisszük, és senki sem kételkedik abban, hogy karácsonykor megjön a Jézuska” – osztotta meg a gondolatait interjújában Bodrogi Gyula. 

Az interjút teljes terjedelmében itt lehet olvasni. 

Borítókép: Bodrogi Gyula színművész (Fotó: Szabolcs László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.