Országjáró tehetségkutató indul

A Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművész házaspár által alapított Fesztivál Akadémia Budapest egész éves programsorozatában második alkalommal rendezik meg a legendás tanáregyéniségről, Halász Ferencről elnevezett országjáró tehetségkutatót. A Fesztivál Akadémia Budapest hatéves kortól 16 éves korig két korcsoportban (6–11 évesek és 12–16 évesek) várja a hegedűs és csellista növendékeket az egész országból és a határon túlról is.

Forrás: Fesztivál Akadémia Budapest2024. 04. 14. 20:00
A II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatón idén minden várakozáson felüli a részvétel.
A II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatón idén minden várakozáson felüli a részvétel. Forrás: Fesztivál Akadémia Budapest
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az igazi élményt és inspirációt nyújtó megméretést öt magyarországi és egy határon túli városban rendezik meg: Szegeden, Kaposváron, Győrben, Budapesten, Miskolcon és Kolozsváron. Eddig minden várakozáson felüli a résztvevők száma a helyszíneken, de még lehet jelentkezni, a jelentkezési határidő minden helyszínen a tehetségkutató időpontja előtti 10. nap. A Fesztivál Akadémia Budapest (FAB) tehetségkutatója – amelynek minden eseménye díjtalanul látogatható a közönségnek, az érdeklődőknek – értékes díjakkal és kiemelt eseményekkel várja a résztvevőket.

A Fesztivál Akadémia Budapest tehetségkutatója értékes díjakkal és kiemelt eseményekkel várja a résztvevőket.
A Fesztivál Akadémia Budapest tehetségkutatója értékes díjakkal és kiemelt eseményekkel várja a résztvevőket. Forrás: Fesztivál Akadémia Budapest

A Fesztivál Akadémia Budapest célja: inspirálni, segíteni a gyerekeket tanáraikkal együtt, kiemelni a tehetségeket, figyelemmel kísérni fejlődésüket a további versenyeken, mesterkurzusokon, melyek versenyanyaga egymásra épül. Halász Ferenc tanár úr szellemiségét őrizvén a verseny utazik az országban, ideje alatt pedig különböző szakmai eseményekre kerül sor a helyszíneken. A Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatóval igazi feltöltődést, inspirációt szeretnénk nyújtani mind a versenyző gyermekeknek, mind pedig az ő zenei fejlődésük, életük szempontjából meghatározó munkát végző kollégáknak

– mondta el Kokas Katalin.

A FAB „Továbbjutás/mesterkurzus” díjakkal, aranyoklevelekkel és további tanári különdíjakkal ismeri el az áldozatos munkát. Minden verseny mesterkurzus és pedagógus-továbbképzés is egyben, ahol a tudásátadásnak pályát, sorsot meghatározó szerepe lehet. A zsűritagok kizárólag a Zeneakadémia vagy a budapesti konzervatóriumok tanárai közül kerülnek ki.

Az elmúlt években a Fesztivál Akadémia Budapest országjáró mesterkurzusa szervezésében a FAB művészei több mint 1100 gyermeknek adtak egyéni mesterkurzust Kárpát-medence-szerte,

és közel négyszáz tanárral állnak kapcsolatban, akiknek lehetősége van arra, hogy ötpontos továbbképzésben elszámolják részvételüket. 

A képzésekhez kapcsolódik a FAB versenyrendszere, ahol korosztályonként egyre nagyobb versenyanyaggal mérhetik össze tudásukat a részt vevő gyerekek, fiatalok. 

A FAB rendszerében három verseny szervesen épül egymásra.

A Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutató a legkisebbeknek szól, hatéves kortól. Ezt követi a Hubay Jenő Nemzetközi Hegedűverseny, amely kilenc kelet-közép-európai ország versenye kilencéves kortól 22 éves korig, döntősei automatikusan meghívást kapnak a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre, amely az egész világra kiterjedő, magas összdíjazású verseny, háromfordulós nagy versenyanyaggal. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.