Fesztivál Akadémia Budapest, ahol minden megtörténhet: dzsesszdobos és vonósnégyes fúziója

Ünnepélyes keretek között, egy hangversennyel indult útjára a Zeneakadémián az idei Fesztivál Akadémia Budapest. A tíznapos rendezvény azonban számos izgalmas zenei csemegével érkezik, egyebek közt egy különleges dzsesszdobos és vonósnégyes alkalmi formációval, melynek tagjai a Kelemen Kvartett és Borlai Gergő holnap este 7 órától lépnek fel a Margitszigeti családi nap produkciójaként. Ezt követően, este 8 órától, számos zenésszel kiegészülve fergeteges fusionbuli veszi kezdetét a Kristály Színtér udvarában.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 07. 15. 20:00
null
Fotó: posztos janos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest impozáns helyszínein csendül fel a komolyzene évek óta a Fesztivál Akadémia Budapest (FAB) szervezőinek köszönhetően. Ez idén júliusban sincs másképp, hiszen a tegnapi zeneakadémiai koncerttel elkezdődött a fesztivál. 

 

Vasárnap a Margitszigeti családi napon (10 órától egészen este 11 óráig tart)  egy FAB-koncertre is várják az érdeklődőket. A koncert különlegessége, hogy a Kelemen Kvartett és Borlai Gergő fognak előadni, méghozzá Bartók Béla 4. vonósnégyesét szólaltatják meg este 7 órától.

De a különleges zenei produkcióknak itt még nincs vége, ugyanis este 8 órától egészen 10 óráig fergeteges „fusion”  buli veszi kezdetét a Kristály Színtér udvarában.

 „Borlai Gergő New Yorkból jön haza dzsesszdobolni egy féktelen szabadtéri bulira a Kelemen Kvartettel, a Söndörgő a vízparton csinál eszelős hangulatot a Széchenyi fürdőben, Tony Lakatos, a ParnoGraszt és Ifjabb Sárközy Lajos egy színpadon a Viva La Gitane zárónapon!” – írja a Metropol. 

A FAB Facebook-oldalán közzétett videó a vasárnap esti koncert próbájáról (Forrás: Facebook)

 

Az este másik különlegessége, hogy a Kelemen Kvartett tagjai életükben először  játszanak majd Yamaha hangszeren.

 

Borlai Gergő is megörökítette a próbát (Forrás: Facebook)

 

Borítókép: Pillanatkép a fesztivál nyitó hangversenyén (Forrás: Fesztivál Akadémia Budapest)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.