Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Őrzöm a lángot – megjelent Fábián Zoltán első nagylemeze

Őrzöm a lángot címmel megjelent a marosvásárhelyi születésű gitáros, énekes, dalszerző első önálló nagylemeze. A korongon a líraitól a folkon át egészen a rockzenéig hallhatóak dalok – a Magyar Művészetért Díjrendszer Ex-Libris díjazottja és a Budapesti Lengyel Intézet Barátja elismeréssel bíró alkotó- és előadóművész hitvallását, identitástudatát tizenhárom szerzeménybe öntve.

2024. 06. 01. 18:00
Fábián Zoltán
A marosvásárhelyi énekes-zenész lemezén lírától a rockig több műfaj is megjelenik. Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Megtisztelő, hogy olyan legendákkal dolgozhattam együtt a lemezen, mint Sáfár József vagy Juhász István. Személyes öröm számomra az is, hogy az egyik dalban a testvérem, Fábián Géza Attila szólózik, akivel együtt kezdtük a zenélést még a kétezres évek elején. Ez a lemez egy új kezdet eredménye, mely 2019-ben kezdődött és mostanra érett be. A dalok vegyesek, de jól tükrözik azt a zenei palettát, melyben szívesen tevékenykedem. Nem volt semmi erőlködés, igyekeztem úgy meghangszerelni a dalokat, ahogy az érzés kívánta, eltekintve mindenféle trendtől és sablontól – nyilatkozta a zenész, aki azt is elmondta, hogy a lemez különlegessége, hogy a stúdiómunkálatok során szándékosan hagytak benne a felvételekben olyan, ma már hibának számító elemeket, mint például a levegővétel vagy a gitár húrjának rezgése, mert szerinte ettől lesz eredeti és hiteles egy zene.
 

Fábián Zoltán
Az Őrzöm a lángot a marosvásárhelyi születésű gitáros, énekes, dalszerző első önálló nagylemeze. Forrás: Facebook

A lemezen sorrendben a következő dalok hallhatók: Őrzöm a lángot, A legnagyobb érték, Nagyfaluhoz, Mag, Legyen a tiéd, Szökjünk át, Nekem a világ, Árnyakon túl, Végtelen mező, Karácsony készül, emberek!, Újévi köszöntő, Apák verse – 2021, Rota.

– Egy elég komoly fordulóponton mentem át az elmúlt évben, melyet elég jól tükröz a lemez szövegvilága. Úgy gondolom, az ember fel kell nőjön ahhoz, hogy a gondolatait nyíltan és cenzúrázatlanul ki tudja fejezni, én azt érzem, hogy most érkeztem el ehhez a ponthoz. Néhány versmegzenésítés is található a korongon, melynek szövegét Thököly Vajk szilágysági költő barátom jegyzi – tette hozzá Fábián  Zoltán.

Az albumon közreműködött Sáfár József és Hutton István basszusgitáron, Juhász István ütős hangszereken, valamint Fábián Géza Attila szólógitáron, Deme Tamás akusztikus gitáron és  Pad Richárd billentyűs hangszereken. A vokált Kopecsni Sólyom, Erdős Léla Firtos és Joanna Urbanska biztosította. A felvétel keveréséről Sáfár József gondoskodott.

További információk, koncertek időpontjai Fábián Zoltán Facebook-oldalán találhatók.  

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.