A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Íme a D10 – Duna Projekt első dala

Ma debütált a Bolyki György zenész, producer és fia, Bolyki Tamás zeneszerző, gitárművész által megálmodott D10 – Duna Projekt első dala. Az ifjú osztrák trombitaművész, zeneszerző, Simon Plötzeneder Gateway to the East című szerzeménye a Kék Duna-keringőből is ihletet merítve ötvözi a latin, a balkán és jazz zenei stílusokat.

2024. 07. 10. 17:30
Duna
A Duna volt a dalok múzsája Fotó: Wikipedia
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról korábban hírt adtunk, Bolyki Tamás művészeti vezetésével létrejött egy egyedülálló kezdeményezés, amelynek keretében mind a tíz Duna menti országból felkértek egy-egy ifjú előadóművészt, hogy írjanak dalt az Európa ütőereként is emlegetett folyamról. Az előadók a dalokat Magyarországon vették fel a Bolyki Tamás Quartet kíséretével. A Duna minden előadó esetében más-más érzéseket hozott felszínre, más-más zenei motívumok jelennek meg a dalokban, sőt stílusában is sokszínű műsor állt össze.

A The Vein of Europe című album utómunkálatai jelenleg is zajlanak, de a nyár végére, ősz elejére tervezett megjelenés előtt felvezetésként három dalt a közönséggel is megosztanak az alkotók a ProVibe Studio YouTube-csatornáján. Hallgassák szeretettel az elsőt, az osztrák trombitás, zeneszerző Simon Plötzeneder szerzeményét!

A Duna a világ legnemzetközibb folyója. Sokat mesélhetne nekünk a múltról, de ami a lényeg: közös! Egymás mellett élünk, és szeretnénk megélni a szépségét mindennek, ami közös bennünk, és mindennek, amiben különbözünk. Ehhez pedig az egyik legszebb eszköz áll rendelkezésünkre: a zene

– nyilatkozta Bolyki Tamás, a D10 – Duna Projekt művészeti vezetője.

 D10 Duna-projekt
Bolyki Tamás, a projekt művészeti vezetője. Fotó: Bikali Sandor

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.