A Netflix meglepetéssikere második évadot kapott, az új előzetes még több halálos áldozatot ígér

A Netflix sorozata első évada bemutatásakor nem kapott különösebben nagy hírverést, éppen ezért jelentett óriási meglepetést a sikere. A túlélős thrillert övező rajongás mértékét és popkulturális jelentőségét a belőle készült mémek is megmutatják, most megérkeztek a második évad első kedvcsinálói.

2024. 08. 13. 20:23
Netflix
Folytatást kap a Netflix népszerű sorozata, a Squid Game. Forrás: Tmdb
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három évvel az első évad bemutatása után visszatér a Squid Game  (magyar keresztségben a még a szinkronos nézők körében is csak ritkán használt Nyerd meg az életed címre hallgat a sorozat). A második évad december 26-án kerül fel a streamingolra, és a Netflix ennek megfelelően el is kezdte az első kedvcsináló feltöltését, melyek az első évadból ismerős motívumokat használják újra, s kacsintanak össze cinikusan a rajongókkal.

Netflix
A Netflix egyik nagy megepetés sikere volt három évvel ezelőtt a Squid Game. Fotó: TMDb

Az első kedvcsináló előzetest az olimpia ihlette, ebben rajtra kész sportolók sorakoznak fel egy atlétikapályán százméteres vonalán. Azonban amint elkezdődik a játék, a Squid Game jól ismert, zöld overallba öltözött versenyzői jelennek meg, és hamarosan kiderül, hogy ismét nem mindennapi kihívásokkal kell szembenézniük. A trailer végén elhangzik a beszédes kérdés: 

Három év telt el. Akarsz újra játszani?

A legújabb kedvcsinálót cikkünk végén lehet megtekinteni, ebből sem derül ki sokkal több, csak hogy várhatóan sok véres áldozattal jár majd a legújabb évad is. Ez három évvel az első évad eseményei után játszódik, amikor Lee Jung-jae karaktere, Gi-hun, aki akaratlanul megnyerte  a játékot, most arra törekszik, hogy egyszer és mindenkorra véget vessen ennek a halálos versenynek, ehhez azonban újra játékba kell szállnia. 

A sorozatot ismét Hwang Dong-hyuk rendezi, aki az első évaddal történelmet írt, mikor az első ázsiai rendezőként nyerte el a legjobb drámasorozat rendezéséért járó Emmy-díjat. 

A Squid Game harmadik évadát csak 2025-ben mutatják be, de már tudni lehet, hogy ez lesz az utolsó, miközben az első évad sikere után a Netflix egy valóságshow-t is készített a sorozat alapján, aminek nem csak a forgatását övezték botrányok, hanem az eredeti alkotók ellenszenvét is kivívták, mivel a Squid Game véres társadalomkritikájának nem az a célja, hogy a valóságban is megvalósítsák. Ennek ellenére annak is érkezik a folytatása, hiszen a siker az siker.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.