Oasis: újabb nagy visszatérőnek örülhetnek a rajongók

Nemrég még a Szigeten szórakoztatta a nagyközönséget Liam Gallagher, most meg azzal a hírrel találja magát szembe az olvasó, hogy a 2009-ben széthullott Oasis újra együtt menetel tovább a zenei világban. És valóban így van: a bejelentés immár a banda hivatalos oldalán is ott található.

2024. 08. 27. 12:55
Liam and Noel Gallagher fuel rumours of British rock band Oasis reunion after fifteen years
A Gallagher-testvérek kibékültek, ismét együtt az Oasis. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A remények beigazolódtak: az Oasis folytatja. A hazai rajongók szerencsére több alkalommal élvezhették az 1991-ben megalakult brit rockzenekar előadásait, hiszen a Hajógyári-szigeten már nem egyszer lépett fel a banda: 2000-ben még teljes létszámban az akkori Pepsi Szigeten, majd például 2016-ban Noel Gallagher és csapata, két évvel később, 2018-ban pedig Liam. 

Oasis-koncert még a csapat virágkorából, 2005-ből. Fotó: AFP

A külön koncertezés okát pontosan értjük: a legendás testvérpár állandó torzsalkodása sok éven át mérgezte a légkört, és szépen el is vezetett a csapat 2009-es széteséséhez, így a 2008-as, Dig Out Your Soul című lemezük volt az utolsó. Miután Liam Gallagher első lemezük 30. évfordulós turnéjára meghívta a testvérét, talán volt, aki reménykedett a rajongók közül, de a tervből végül nem lett semmi, Noel Gallagher nem akart ebben részt venni. A maradék rajongótábor nemrég a Szigeten Liam Definitely Maybe-koncertjével kellett beérje, így aztán igazi bombaként robbant a hír nemrég, hogy mégis újra együtt koncerteznének… Titokzatos utalgatások futottak a két fivér közösségimédia-felületein, végül pedig ma kiderült, hogy az Oasis-fanok készülhetnek a jövő nyári koncertturnéra. Csak nehogy addig újra összebalhézzon a két fekete bárány!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.