A Dalriada metálosan is eljátssza a trianoni dalát az új albumán

Szövegeikben megelevenítik a magyar regéket, mítoszokat és történelmet. Április 9-én jelenik meg a Dalriada Őszelő című új albuma. Itt hallgathat bele az új dalokba.

Pataki
2021. 03. 14. 11:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mélyebbre hangolt gitárokkal, valamivel kevesebb népi hangszerrel és gitárcentrikusabb dalokkal készült el a Dalriada legősziesebb, leginkább melankolikus hangulatú nagylemeze.

Az Őszelő album kilenc friss dala a Dalriada zenéjének minden ismert elemét magába foglalja, a hatalmas kórusoktól az epikus csatadalokig. Ezt kiegészítik sosem hallott megoldásokkal; szövegeikben pedig megelevenítik a magyar regéket, mítoszokat és történelmet.

A lemezről legutóbb a Mihaszna Film közreműködésével készült el a Betyáraltató, melyet az Alföldön forgattak betyárromantikát megelevenítő helyszínen, most pedig a beharangozó is elkészült, amiben az album összes dalába bele lehet hallgatni.

A trianoni diktátum századik évfordulójára írt Ezer csillag című daluk metálváltozata is felkerült a lemezre, ezzel kezdődik az alábbi beharangozó is.

A zenekar tizedik stúdióalbuma április 9-én fog megjelenni, és már előrendelhető Digi CD és limitált kiadású Digi 2 CD + DVD formátumban, melyen végre napvilágot lát a Hazatérés – 15 év Dalriada című első koncertanyag is, amit 2019 októberében rögzítettek a Barba Negrában tartott 15 éves jubileumi koncerten.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.