A La Mancha lovagja az operettszínházban

Az olvasópróbák tegnap kezdődtek, a bemutató március 20-án lesz, majd hármas szereposztásban játsszák a világsikerű darabot Vincze Balázs rendezésében.

Breuer Csilla
2020. 01. 28. 13:03
Nagy Lóránt
Eger, 2017. március 21. Nagy Lóránt Don Quijote szerepében Dale Wassermann - Mitch Leigh - Joe Darion La Mancha lovagja című musicaljének próbáján az egri Gárdonyi Géza Színházban 2017. március 20-án. A darabot Blaskó Balázs rendezésében 2017. március 24-én mutatják be. MTI Fotó: Komka Péter Fotó: MTI/Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú szünet után a Budapesti Operettszínház ismét színpadra állítja a La Mancha lovagja című musicalt. Az olvasópróbák tegnap kezdődtek, a bemutató március 20-án lesz, majd hármas szereposztásban játsszák a világsikerű darabot Vincze Balázs rendezésében. Don Quijote/Cervantes szerepében Szabó P. Szilvesztert, Németh Attilát és Nagy Lórántot (képünkön) láthatjuk, Sanchót Kerényi Miklós Máté, Serbán Attila, illetve Sándor Péter alakítja, Peller Anna, Nádasi Veronika és Dancs Annamari lesz Aldonza/Dulcinea. A többi szerepben is ismert nevekkel találkozunk, mint például Bálint Ádám, Mészáros Árpád Zsolt, Kalocsai Zsuzsa, Vágó Zsuzsi, Magócs Ottó. A díszletet Erdős Júlia Luca, a jelmezeket Fekete Katalin tervezi, a zenei vezető Bolba Tamás.

Fotó: MTI/Komka Péter

Miguel de Cervantes a spanyol irodalom máig legismertebb képviselője, a Don Quijote pedig az első, mai értelemben vett regény. A búsképű lovag szívbemarkoló története írójának sikert nem hozott, de halhatatlanságot igen. A számtalan feldolgozásból is kiemelkedik a La Mancha lovagja című musical, amelynek bemutatója 1965. november 22-én volt a washingtoni Square Színházban, Európában Madridban debütált, a budapesti ősbemutató pedig az operettszínházban volt 1971-ben, a címszerepben Darvas Ivánnal. A musicalben elhangzó dalok és zene felejthetetlen, az üzenet pedig időtálló: a reményt nem szabad feladni „bármerről fújjon a szél”, hogy a világban egyszer majd a gyengédség, a szolidaritás fog uralkodni, a nemeslelkűség, a tisztaság nem üres frázis, létezik feltétel nélküli szeretet, ragaszkodás, ahogy Sancho énekli: „Ha bármi ér, / Hű barátja és fegyverhordozója, / Míg csak él.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.