A Libapásztorlánnyal nyit a debreceni Vojtina Bábszínház

Szabadtéri évadnyitóval és a Libapásztorlány című mesével kezdi az évadot a Vojtina Bábszínház.

Magyar Nemzet
2020. 08. 27. 19:03
null
Forrás: vojtinababszinhaz.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy óvodás- és három iskolásbérletet hirdetett meg az idén 45 éves Vojtina Bábszínház. A bemutatók között lesz A libapásztorlány, a Vas Laci, az Égig érő fa, az Afrika, az elkápráztató és a Tengerlépő cipők című produkció. A bábszínház amatőr társulatként alakult meg 1975-ben, később hivatásos társulat lett, 2012 óta pedig kiemelt státusú bábszínházként működik. Asbóth Anikó igazgató szerint a vírusjárvány okozta helyzetben a jövőben a rugalmasság, az alkalmazkodás és a bizalom mellett továbbra is alapvető értékként tekintenek a társulati lét erősítésére, az előadások széles eszközkészlettel történő megjelenítésére. A vírushelyzet miatt rugalmas évadtervet készítettek, több utaztatható, foglalkoztató játékuk is elkészült, a biztonsági előírásokról pedig külön tájékoztatóban hívják fel a közönség figyelmét.

Fotó: vojtinababszinhaz.hu

Az előadások mellett az ünnepi évadban rendhagyó eseményeket, izgalmas programokat is kínálnak az érdeklődőknek: honlapjukon Élményeim a Vojtináról címmel bárki megoszthatja emlékeit a bábszínházról, Miénk itt a tér! címmel rendhagyó vasárnapi családi kulisszajárásokat és játszóházi foglalkozásokat szerveznek, a debreceni közönség részt vehet a Pelikánkereső felfedezőjátékban, míg a Debrecenbe kéne menni pályázatukra vidéki iskoláscsoportok jelentkezhetnek. A 45 kilométeren túl, 90 kilométeren belül élünk Debrecentől című pályázatukkal a régióban lévő településeken élő iskolásokat szólítják meg, a Határon innen, határon túl című maratoni hétvégén pedig közös bábozásokat terveznek határon túli bábosokkal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.