A vágy villamosa az Opera otthonra kínálatában

Blanche DuBois bukásának története Zöldy Z. Gergely díszletei között kel életre, Bianca Imelda Jeremias jelmezeivel.

Magyar Nemzet
2021. 01. 15. 18:18
null
Jelenet A vágy villamosa című balettelőadásból Fotó: Berecz Valter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton 19 órától látható A vágy villamosa című balettelőadás a Jegy.hu felületén az Opera otthonra elnevezésű fizetős sorozat keretei között.

Venekei Marianna koreográfus és Dés László zeneszerző közös vállalkozása a Tennessee Williams-művet az eredeti korban és helyszínen meséli el a modern balett eszközeivel, kétfelvonásos táncdrámában. Blanche DuBois bukásának története Zöldy Z. Gergely díszletei között kel életre, Bianca Imelda Jeremias jelmezeivel, valamint Csontos Balázs világítástervező munkájának köszönhetően. Blanche szerepét Balaban Cristina, Stanleyét Majoros Balázs alakítja, továbbá színpadra lép Tarasova Kateryna mint Stella és Bajári Levente mint Mitch.

Jelenet A vágy villamosa című balettelőadásból
Fotó: Berecz Valter

A Facebookon, illetve az Origón továbbra is ingyenes közvetítések láthatók; pénteken és vasárnap a MaszkaBál, hétfőn pedig a Tercett Trió jelentkezik 20 órától. A ma esti alkalommal Bakonyi Anikó szoprán és Sándor Csaba basszbariton operaénekesek válogatnak kedvenc áriáikból Mozarttól Wagnerig. Január 17-én pedig Fodor Beatrix szoprán és Szemerédy Károly bariton énekesek lépnek fel a műsor során, ahol a Mozart- és Puccini-művek mellett felcsendülnek részletek Smetana Az eladott menyasszony, Dvořák Ruszalka és Erkel Névtelen hősök című operáiból.

Január 18-án az Opera énekkari és zenekari művészeinek kamaraprodukcióit felvonultató Tercett Trióban az Opera Kórus Joseph Haydn dalköltészetébe, az Opera Zenekar pedig Moór, Glière, Satie és Rimszkij-Korszakov műveibe nyújt betekintést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.