Adventi programokat szerveznek a szentendrei ÚjMűhely Galériában

Műgyűjtő játékkal, ékszer- és műtárgyvásárral, filmvetítéssel és számos egyéb programmal várják a látogatókat szombaton a szentendrei ÚjMűhely Galériában.

Forrás: MTI2019. 12. 03. 9:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Műgyűjtő játékkal, ékszer- és műtárgyvásárral, filmvetítéssel és számos egyéb programmal várják a látogatókat szombaton a szentendrei ÚjMűhely Galériában, ahol karácsonyi díszeket is lehet majd készíteni.

A MANK Advent elnevezésű rendezvény kortársékszer-vásárán a kiállító művészek munkáit ezúttal nemcsak vitrinekben csodálhatják meg az érdeklődők, hanem fel is próbálhatják azokat, és akár egyedi kortárs ékszerekkel térhetnek haza. Akik maguk készítenének ajándékot, azok természetes alapanyagokból alkothatnak karácsonyfa-díszeket – közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK).

Szombaton is nyitva tart A művészet ajándék! címmel december 22-ig látogatható karácsonyi kortárs műtárgyvásár az ÚjMűhely Galériában: a rendhagyó tárlaton lehetőség nyílik jelentős kortárs művészek alkotásainak megtekintésére és megvásárlására.

Válogatni lehet a 20. század második felének neves magyar grafikusnemzedékének alkotásaiból, a Szentendrei Grafikai Műhely legendás művészeinek szitanyomataiból, a Szentendrei Régi Művésztelep és a Hódmezővásárhelyi Művésztelep alkotóinak kiemelkedő munkáiból, valamint a Dialógusok-Polilógusok kortársékszer-kiállítás izgalmas anyagtársításokkal dolgozó, egyedi formavilágot és koncepciót teremtő kortársékszer-tervezőinek munkáiból. A kiállításon minden mű megvásárolható.

Délután levetítik a Senki többet című dokumentumfilmet, amelyben az Oscar-díjra jelölt Nathaniel Kahn ezúttal a kortárs képzőművészet és a pénz rejtélyes kapcsolatát járja körül.

A programot záró kerekasztal-beszélgetés résztvevői – Ledényi Attila műgyűjtő, az Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásár alapító-igazgatója, Vass László műgyűjtő, valamint Fenyvesi Áron, az acb Galéria főkurátora – abba avatják be a közönséget, hogy miként is működnek a galériák, a művészeti vásárok, és hogy miként érdemes gyarapítani egy műgyűjteményt. A beszélgetést Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója vezeti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.