Ahova gyereket és kutyát is lehet hozni

Nevéhez hűen igazi fűben ülős, mezítláb táncikálós, családbarát hangulatot ígér az augusztus 1. és 3. között zajló Paloznaki Jazzpiknik.

Juhász Kristóf
2019. 05. 30. 14:51
null
Forrás: Little G. Weevil
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nevéhez hűen igazi fűben ülős, mezítláb táncikálós, családbarát hangulatot ígér az augusztus 1. és 3. között zajló Paloznaki Jazzpiknik. Ahogy Valde Orsolya és Homola Szabolcs szervezők a tegnapi sajtótájékoztatón elmondták, céljuk a harminc fölötti közönség megszólítása. Itt jól érezhetik magukat családosok és állattartók is, a 14 év alatti gyerekek pedig ingyen mehetnek be, és nyugodtan szabadon is lehet őket engedni – ezen a rendezvényen még semmilyen atrocitás nem fordult elő.

A jazzpiknik a Hangfoglaló tehetségkutatóba is becsatlakozott. Feltörekvő zenekaroktól sokszor hallották már vissza: azért szeretnek itt fellépni, mert utána rengeteg felkérést kapnak. A közönség (lévén ez már a hetedik piknik) pedig általában ismeretlen zenekaroknak is bizalmat szavaz, mert itt még rossz zenét nem hallott.

Az esemény jellegénél fogva az italkínálatot illetően a bor a főszereplő (társ­szervező a Homola Pincészet), idén engedtek be első alkalommal egy kézműves sörfőzdét, de koktélok például nem voltak és nem lesznek (ami, valljuk be, ritka szimpatikus és elvhű húzás).

De jöjjön a lényeg, vagyis a zene: itt lesz hazánkban először a The Jacksons, igen, ők Michael Jackson aranyos testvérei, friss, energikus programmal. A funkys Brand New Heavies közönségszavazáson is megnyerte a nagyszínpadot, új lemezüket fogják bemutatni, de itt lesz James Brown egykori szaxofonosa, Maceo Parker, és egy nagy visszatérő, Rick Astley, a soul bugyiledaloló sztárja, aki természetesen el fogja játszani 80-as évekbeli nagy slágereit, de főleg új dalaira koncentrál. A magyar muzsikusok közül itt lesz Little G. Weevil (képünkön), aki így foglalta össze benyomásait a fesztiválról: laza és lezser, ahová kutyát, macskát, gyereket, szobanövényt lehet hozni. A gitáros elárulta: Dionne Bennett jamaicai énekesnő fog közreműködni jó néhány dalában, aki a soul, a jazz és Tina Turner energiáit ötvözi magában.

De itt lesz még a teljesség igénye nélkül a Singas Project, Écska & Huba, a Veraszívem, és a Balázsovits Edit & Nő Comment.

A sajtótájékoztatón először hallhattuk a fesztivál himnuszát a Peet Projecttől, tökéletes beindulós nóta, huncut, virgonckodó hegedű- és basszustémákkal, remek ízelítőt adott mindabból, amire a három nap alatt számíthatunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.