Április 22-én a mozikban Török Zoltán új természetfilmje

Örömhír lehet a lovak szerelmeseinek, hogy elkészült Török Zoltán új természetfilmje, mely április 22-től látható a mozikban. Minden idők leglátványosabb magyar természetfilmje, a Vadlovak – Hortobágyi mese játékfilmhez hasonló történettel és látványvilággal mutatja be a vadlovak és a hortobágyi puszta izgalmas világát.

Magyar Nemzet
2021. 01. 21. 16:30
null
Fotó: Szilagyi Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lélegzetelállítóan szép Hortobágy védett területén, Pentezugban található a világ egyik legnagyobb vadlóménese. Az őshazájukban, Mongóliában a kihalás szélére került állatok fennmaradásában fontos szerepet játszik Magyarország, a vadlovak háborítatlanul élhetnek a pusztán. A történet arról szól, hogy ide születik Cseppke, a vadlócsikó, aki hamarosan szülei vezetésével vándorol a hatalmas mocsarakkal és kis ligeterdőkkel megtört végtelen rónaságban, ahol rókákkal, sasokkal és sok más állattal élnek együtt. A körülöttük lévő lenyűgöző világ viszont távolról sem veszélytelen: a vadlovak élete folyamatos küzdelem egymással és a természeti elemekkel – áll az ajánlóban. A film három évig készült a legfejlettebb technikákat felhasználva, immár játékfilmeket meghazudtoló költségvetéssel.

A vadlovak élete folyamatos küzdelem egymással és a természeti elemekkel
Fotó: Szilágyi Attila

Török Zoltán előző mozifilmje, a tíz évvel ezelőtt bemutatott Vad Magyarország megváltoztatta, hogy miként tekintünk a saját környezetünkre, a minket körülvevő állatokra és tájra, és bebizonyította, hogy egy magyar természetfilmnek lehet milliós nézettsége is.

A rendező és főszereplői
Fotó: Badár Balázs

Az új színes, magyar–német–osztrák–svéd természetfilmet Török Zoltán rendezte, Jan Henriksson és Török Zoltán fényképezte. Producer: Török Zoltán, vágó: Hargittai László, zene: Oliver Heuss, narrátor: Pokorny Lia. Hossza: 88 perc. Gyártó: Doclights NDR Naturfilm, Vadló Film Produkció. Támogató: Nemzeti Filmintézet. Magyarországon forgalmazza a Mozinet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.