Izgalmas programok a jazz, a funk és a soul szerelmeseinek

Nyárra hangolódva már most készülhetünk Paloznakra, mert július 29–31. között ismét három felejthetetlen napot kínálnak a jazz, a funk és a soul szerelmeseinek a jazzpikniken. Lehetőség arra, hogy a festői szépségű Balaton-felvidéken, a fűben piknikezve, egyedi gasztroélményekkel gazdagodva, klubkoncerteket hallgatva, a jazz, a funk és a soul nemzetközi sztárjainak a dallamával vezetve térjünk vissza a mindennapokba. A nemzetközi fellépők mellett a jazz széles spektrumán, a magyar szekcióban mutatkoznak be a műfaj jeles hazai képviselői a kisebb színpadokon.

Magyar Nemzet
2021. 04. 21. 20:00
null
Forrás: Jazzpiknik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július 29-én a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó, többszörös platinalemezes énekes, Mario Biondi fergeteges koncertjével veszi kezdetét a 9. Paloznaki Jazzpiknik, aki immár a második alkalommal látogat el Paloznak dűlőire a magyar közönséghez.

Fotó: Jazzpiknik

Először 2017-ben adott nálunk felejthetetlen koncertet az európai soulmuzsika koronázatlan olasz királya. Biondit egy igazi legenda követi, a Level 42 zenekara Mark Kinggel az élen, hogy muzsikájukkal egy hatalmasat tombolhassanak a piknikezők.

Fotó: Jazzpiknik

A Level 42 a ’80-as évek legendás jazz-funk fúziós együttese. Olyan ismert dalokat hoznak a Jazzpiknikre, mint a Lessons In Love, a Something About You vagy az It’s Over című gigaslágerek.

A szervezők a pénteki nagyszínpados koncertre a magyar dívát, Rúzsa Magdit repítik a közönség elé, aki hangjával betölti majd a paloznaki dűlőket. Hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, Rúzsa Magdi, akinek hangja és kisugárzása összetéveszthetetlen, zenéje egyedi atmoszférát teremt.

Fotó: Jazzpiknik

Minden stílus jól áll neki, hangja magával ragadja és betölti az egész nézőteret – a 9. Jazzpiknikre különleges show-val készül. A Mörk zenekara nyitja az estet, őt követi Rúzsa Magdi, majd az est megkoronázásaként az MF Robots utánozhatatlan hangjai csendülnek fel.

Fotó: Jazzpiknik

Az eredeti programtervben szereplő holland Caro Emerald minden idei koncertjét lemondta a pandémiára hivatkozva, köztük a paloznaki jazzpikniken való fellépését is.. Azok, akik pénteki napijegyet váltottak korábban, jegyüket átválthatják a csütörtöki vagy a szombati napra, ezt a www.jazzpiknik.hu oldalon egy erre dedikált regisztrációs íven jelezhetik a szervezőknek. A programban egyéb változás nincs.

Az est megkoronázásaként az MF Robots utánozhatatlan hangjai csendülnek fel. Az MF Robots a soul, az R&B, a funk és a popzene stílusait vegyíti energikus, új hangzású zenévé. A zenekar egyik tagja, Jan Kincaid alapítója volt a 2019-es jazzpikniken nagy sikert aratott The Brand New Heavies együttesnek, hozzá csatlakozott Dawn Joseph énekesnő, akit Rod Stewart, Phil Collins, Michael Bublé, Craig David vagy a 2019-es jazzpikniken is fellépő Rick Astley szenzációs vokalistájaként ismerhettünk meg. A vadonatúj hangzást ígérő, kirobbanó energiájú duót nálunk most először hallhatja a közönség.

Fotó: Jazzpiknik

Július 31-én a német jazzkollektíva, az egyedi downtempo-jazzt játszó De Phazz lép fel. Az együttes a modern zenei irányzatokat és a soul, a latin zene, a trip hop és a drum and bass elemeit ötvözi lounge-os hangkörnyezetben. Őt követi a világhírű holland szaxofonkirálynő, Candy Dulfer.

Fotó: Jazzpiknik

Candy zenélt már a Pink Floyddal és Madonnával, Prince-szel, Maceo Parkerrel, Dave Stewarttal és Van Morrisonnal, napjainkban olyan művészekkel lép fel, mint Beyoncé, Chaka Khan, Jamie Cullum és sokan mások. A három nap megkoronázásaként az acid jazzt a house-szal ötvöző Kraak & Smaak Live Band fogja táncra perdíteni a piknikezőket.

Fotó: Jazzpiknik

A Kraak & Smaak triója néhány év alatt hatalmas karriert futott be, játszottak már a világ legnagyobb fesztiváljain, többek között a Coachella, a Bonnaroo és a Sziget fesztiválok közönségeit nyűgözték le újító szellemiségű zenéjükkel.

Jegyek és bérletek már most kaphatók minden kategóriában, a napijegyek mellett két- és háromnapos bérletek, illetve VIP-jegyek és bérletek is vásárolhatók. A bérlettel mindhárom napon kapunyitástól hajnalig tiéd a jazz! Kedvezményes jegyek: www.jazzpiknik.hu/jegyek

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.