Kórushangverseny, irodalmi estek és szavalóverseny is lesz Tolnában a Magyar kultúra napján

Forrás: MTI2020. 01. 16. 19:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kórushangversennyel, irodalmi estekkel és szavalóversennyel ünneplik a magyar kultúra napját Tolna megyében.

Január 22-én Szekszárdon, a Művészetek Házában ad koncertet a Szekszárdi Madrigálkórus és a Szekszárdi Kamarazenekar Jobbágy Valér és Kovács-Buzás Márta vezénylésével. A hangversenyen többek között Monteverdi, Vivaldi, Mozart és Buxtehude művei szólalnak meg, a műsorban emellett szerepelnek a magyar költészet megzenésített darabjai – közölte a Babits Mihály Kulturális Központ az MTI-vel.

A kulturális központban másnap Nyáry Krisztián tart előadást, amelyben mások mellett Szabó Magda, Mészöly Miklós, Kölcsey, Vörösmarty, Liszt Ferenc és Babits Mihály leveleit idézi fel.

Pakson január 24-én rendezik a magyar kultúra napi városi ünnepséget, amelyen Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós Szívárnyék: Pilinszky két hangon című előadását hallhatja a közönség. A két előadó Dunaföldváron, a művelődési központban január 26-án, vasárnap mutatja be a zenés Pilinszky-estet.

Tolnán január 24-én már tizenkettedik alkalommal rendez vers- és prózamondó versenyt diákoknak a város kulturális központja.

Bonyhádon január 22-én a Kép-Tár-Ház galériában a tulajdonos Móser Zoltán fotóművész „...képeket látni a szavak mögött...” című kiállítását egyórás zenés irodalmi műsor kíséri, amelyben mások mellett Baka István, Illyés Gyula versei hangzanak el. A programban Gacsályi József költő, Németh Judit, Orbán György és Kató Hajnalka előadó, Szabó László zenész működik közre.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünneplik január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be Szatmárcsekén a Himnuszt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.