Különleges hangszerpárosítások az OrgonaPont koncertjein

Augusztusban a Filharmónia Magyarország több mint hatvan koncertlehetőséget kínál.

Breuer Csilla
2020. 08. 01. 18:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztusban a Filharmónia Magyarország több mint hatvan olyan koncertlehetőséget kínál, mely emlékezetessé varázsolja a nyarat. Mától országszerte különleges hangszerpárosításokkal várja az érdeklődőket az OrgonaPont, augusztus 8-án az Orgonák éjszakájának programjaival kerülhetnek közelebb ehhez a fantasztikus hangszerhez, illetve az intézmény nyáresti zenei koncertsorozata négy városban kínál hangversenyeket.

Lélek húrjai a címe a ma esti koncertnek, este fél kilenctől Tihanyban az apátsági templomban Mészáros Zsolt Máté orgonán, Dúlfalvy Éva hegedűn játszik, a programban többek között Corelli, Bach és Liszt Ferenc egy-egy műve is elhangzik. Holnap a dobrádi református templomban az orgona énekhanggal egészül ki, este nyolc órától Sárosi Dániel orgonaművész és Rendes Ágnes szoprán nemcsak olyan klasszikusok műveivel gyönyörködteti majd a közönséget, mint Händel, Vivaldi vagy Saint-Saëns, hanem kortárs szerzők – Andrew Lloyd Webber és Gárdonyi Zsolt alkotásai is megtalálhatók a Mennyei regiszterek című koncert repertoárjában.

Azoknak, akik szabadságon vannak, vagy megtehetik, hogy esténként élő komolyzenei élménynek adják át magukat, azok figyelmébe ajánlom a következő lehetőségeket: hétfőn Miskolcon, kedden Tatán, szerdán Szegeden, csütörtökön Szombathelyen, pénteken Bajóton találkozhatnak az orgonával, mintegy felkészülve a jövő szombati Orgonák éjszakájára.

Pontos részleteket az Orgonapont.hu oldalon találhatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.