Locsolóversírásra hirdettek pályázatot

A legjobb vers szerzőjének a Magyar Írószövetség ötvenezer forintos pénzjutalmat ajánlott fel.

Magyar Nemzet
2020. 04. 07. 21:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A húsvéti költészet felfrissítése céljából közös pályázatot hirdet a Magyar Írószövetség, a Könyvtárellátó Nonprofit Társaság, az Előretolt Helyőrség irodalmi-kulturális folyóiratcsalád, a Petőfi Irodalmi Ügynökség által alapított Hajónapló kulturális gyűjtőportál és a Kello Könyvkultúra Magazin.

A nyitott pályázaton bárki részt vehet, ahogy fogalmaznak: Felhívjuk költőinket – profikat és amatőröket, elhivatottakat és hívatlanokat, elismerteket és asztalfióknak verselőket –, hogy a maguk tehetségével járuljanak hozzá a locsolóvers-irodalom reneszánszához!” A pályaművekkel kapcsolatban – a húsvéti ünnepkör, különösen a locsolkodás tematikáján belül – sem formai, sem tartalmi korlátozást nem írnak elő.

Fotó: MTI

Az elkészült pályaműveket a [email protected] e-mail címre várják április 12-ig. A szakmai zsűri április 19-ig hirdet eredményt, a legjobbnak ítélt verseket a kiírók folyóirataikban közzétesszik és közösségi oldalaikon is megosztják, valamint az első helyezett harminc-, a második helyezett húsz-, a harmadik helyezett pedig tízezer forint értékű könyvajándékot kap.

A legjobb vers szerzőjének a Magyar Írószövetség ötvenezer forintos pénzjutalmat ajánlott fel. A győzteseket e-mailben értesítik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.