Magyar képek: Aranylemez lett Leslie Mandoki albuma

– Óriási öröm és megtiszteltetés, hogy a szülőhazám közönsége megbecsül az elismerésével és figyelmével – mondta a zenész-dalszerző.

Pataki
2020. 10. 30. 15:17
null
Fotó: Posztos Janos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig több mint egy hónapja került a magyarországi polcokra, az eladásoknak köszönhetően máris aranylemez lett Magyarországon a világhírű magyar zenész, Mándoki László és a Mandoki Soulmates albuma.

Már a megjelenés hetében az eladási lista élén nyitott, és ma is a második helyen áll a zenei albumok között a nemzetközi sztárok nevével fémjelzett Mandoki Soulmates duplalemeze. Az album a külföldi piacokon is jól szerepelt. Németországban és az Egyesült Államokban az Amazon rockalbumlistáján is az első helyen nyitott a duplalemez, amelyet Leslie Mandoki maga is pályafutásának legfontosabb és legjobban sikerült művének tart.

 

– Különös jelentősége van számomra, kiemelt helyet kap a stúdió falát díszítő aranylemezek között a magyarországi elismerés. Még ha cserébe le is kell vennem egy másikat, hogy felférjen – mondta Leslie Mandoki a hír kapcsán. – Közismert, hogy az ember soha nem lehet próféta a saját hazájában. Bár én mindig is pesti srácnak vallottam magam, nekem is el kellett sajnos indulnom külföldre 45 évvel ezelőtt szerencsét próbálni. Ezért most óriási öröm és megtiszteltetés, hogy a szülőhazám közönsége megbecsül az elismerésével és figyelmével – mondta a zenész-dalszerző.

A duplaalbum első, Living in the gap címet viselő korongján dalaival az aktuális társadalmi kihívásokra irányítja rá a figyelmet a közel fél évszázada Németországban élő magyar zenész-producer. A második lemezen Bartók „Magyar képek” művének feldolgozása hangzik el olyan művészek előadásában, mint Bobby Kimball (Toto), Ian Anderson (Jethro Tull), Nick van Eede (Cutting Crew), Jack Bruce (Cream) vagy a fiatalabb korosztályt képviselő Cory Henry.

A Leslie Mándokival készült interjúnkat, melyben a művész azt mondta, hogy egy sikeres progresszív rockzenekar, egy magyar vagy orosz Frank Zappa volt a Kádár-rendszer rémálma, itt olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.