Mesterkurzus az e-Színház műsorán

Egy eszement rendszeren vajon úrrá tud-e lenni a zene? Március 12-én a Vörösmarty Színház hét éve óriási sikerrel futott előadását, a Cserhalmi György által rendezett Mesterkurzust mutatja be az e-Színház.

Magyar Nemzet
2021. 03. 07. 19:30
null
Fotó: Vörösmarty Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

David Pownall 1948-ban játszódó művében megtörtént esetet dolgoz fel: Sztálin és Zsdanov, a nagy Szovjetunió teljhatalmú urai, a Kremlbe hívják a világhírű Prokofjev és Sosztakovics zeneszerzőket. Hogy mi történt valójában, azt csak sejteni lehet, a darab bőven támaszkodik a fikcióra, miközben bemutatja annak a délutánnak az eseményeit. A mértéktelen ivászat közben látszólag a művészet és zene társadalmi funkciójáról provokálnak vitát, valójában Prokofjev és Sosztakovics megalázása a céljuk. A humoros és gyilkos szatírával megírt, néha tragikus hangot is megütő, számtalan váratlan fordulatban gazdag történet végére mégis a művészet magasztosul föl az eszement politikával szemben. És közben a néző a sztálini időszak, a kommunista diktatúra egy nagyon alapos korképével szembesülhet.

Sztálint Gáspár Sándor, Zsdanovot a friss Aase-díjas Kuna Károly, Profkofjevet Derzsi János, Sosztakovicsot pedig László Zsolt játssza.

Az előadás online bemutatója március 12-én lesz, este hét órakor, jegyeket aznap 17.50-ig lehet vásárolni.

Képgalériánkban megtekinthetnek néhány jelenetet az előadásból:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.