Nédó Olga a modern zenét párosította a népdallal az új albumán

Ingyen letölthető a hegedűművésznő …mert három a magyar igazság! című harmadik lemeze, melyen magyar népdalokat dolgozott át.

Pataki
2021. 02. 05. 15:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nédó Olga Prima- és Kölcsey-díjas hegedűművész …mert három a magyar igazság! című harmadik lemezén gitár, zongora, fuvola, doromb, basszusgitár, hegedű tolmácsolásában élednek újjá az ismert és kevésbé ismert magyar népdalok, A Hon Alapítvány Régen és ma című projektjének kiadásában.

– A három lemezem közül ezt érzem a legfontosabbnak, hiszen magyar népdalokat népszerűsíteni, a hagyományokat megőrizni és a fiatal generációt bevonzani csodálatos feladat. Továbbadva ezeket az értékeket és kincseket, hidat lehet képezni a korosztályok között – mondta Nédó Olga.

A CD-n újragondolták a hagyományos magyar népdalokat. A Hejj Dunáról című népdal azért lett az első dal a korongon, mert a doromb és a basszusgitár gyökeresen eltérő hangzásvilágának találkozásából fantasztikus dolog sült ki. A hegedűművész azt is elárulta, hogy az albumon hallható Látod édesanyám című dalt nemrég elvesztett édesanyja emlékének ajánlotta.

– Érdekessége, hogy a modern zenét párosítottuk a régi magyar népdallal, s így különleges csemege keletkezett. S bár a felvétel közben nem mindig sikerült leküzdenem a sírást, de talán épp azért lett ennyire jó, mivel a legmélyebb érzések találkoznak benne – mondta Nédó Olga.

A lemezt Zsoldos Béla Liszt Ferenc-díjas zeneszerző hangszerelte, Gryllus Vilmos pedig dorombon játszik a lemezen. A kiadványt innen lehet ingyenesen letölteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.