Szeptember elején indulhat az idei POSZT

A fesztivál csütörtöki taggyűlésén eldőlt: szeptember 1-je és 10-e között rendezik meg a XX. Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT) a baranyai megyeközpontban. Pécs városa az ígért harminc- plusz húszmillió forinttal támogatja a fesztivált, a tizennégy versenydarab helyszíne és időpontja is összeállt.

Szilléry Éva
2020. 07. 11. 13:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön tulajdonosi taggyűlésen határozták meg a XX. Pécsi Országos Színházi Találkozó elindításának feltételeit a fesztivált szervező POSZF Nkft. tulajdonosai: a Magyar Teátrumi Társaság és a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. képviselői.

Eszerint Pécs városa az ígért harmincmillió forinttal és további húszmillió forint szponzori pénzzel támogatja az idei, jubileumi mustrát. A támogatást július végéig megkapják a szervezők – tudtuk meg Moravetz Leventétől, a POSZT egyik ügyvezetőjétől. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma további ötvenmillió forintot tesz a fesztivál büdzséjéhez.

A szemle időpontjáról is megegyezés született: szeptember 1-jétől 10-ig rendezik meg a legnagyobb hazai színházi seregszemlét Pécsen, és az eddigi szokásokhoz híven a 14 darab fog versenyezni a találkozón.

Márta István, a fesztivál áprilisban kinevezett másik ügyvezetője lapunknak azt mondta, több ötlet felmerült a zsűri kinevezését illetően, hiszen ezzel adós még a szervezés. – Annyit elárulhatok, hogy tekintettel a 20. évfordulóra, különleges zsűri felállítását javasoljuk a tulajdonosoknak idén – fogalmazott az ügyvezető.

A mustrán versengő tizenhárom társulat 2020-ban: Forte Társulat, Frenák Pál Társulat, Jászai Mari Színház – Tatabánya, Katona József Színház, Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, Miskolci Nemzeti Színház (két előadással), Nemzeti Színház, Örkény Színház, Radnóti Színház, Rózsavölgyi Szalon, Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, Vígszínház, Vörösmarty Színház – Székesfehérvár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.