Táncelőadás a TRIP WebSzínházban ma este

A TranzDanz ma este 20 órakor mutatja be legújabb, a magyar néptáncból ihletet merítő kortárs táncelőadását a TRIP WebSzínházában.

Magyar Nemzet
2021. 03. 06. 13:15
null
Az előadás Fotó: TRIP Webszínház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A TranzDanz ma este 20 órakor mutatja be legújabb, a magyar néptáncból ihletet merítő kortárs táncelőadását a TRIP WebSzínházában. A koreográfus Kovács Gerzson Péter Harangozó és kétszeres Lábán Díjas, Az Év legjobb alkotója díjat elnyert koreográfus előadásában a tranzit, azaz a nem-hely tematikáját helyezi fókuszba.

Kovács Gerzson Péter táncművész, koreográfus és látványtervező, a TranzDanz kortárs táncegyüttes vezetője közel négy évtizede meghatározó alakja a magyar táncéletnek. Az általa létrehozott táncnyelv részben néptáncos múltjából ered, részben kortárs technikák innovatív alkalmazásával alkot egyedi és összetéveszthetetlen mozdulatvilágot.

Az előadás a magyar néptáncból merített ihletet
Fotó: TRIP Webszínház

A TranzDanz motívumai között egyaránt fedezhetünk fel utalásokat az archaikus kultúrák jelképeire és a ma bennünket körülvevő globalizált világ képeire. A tranzit – melyet Marc Augé így határozott meg: „Ha egy helyet tudunk definiálni identitása, viszonylagossága és történelme alapján, egy területet, amelynek sem identitása, sem viszonylagossága és történelme sincsen, definiálhatjuk úgy, mint nem-hely” – ideiglenes világában bárki bárkivel összefuthat, itt él a véletlenszerű találkozások, kalandok szereplője, az utazó, aki az emlékei, a vágyai és talán a jövő felidézésével tölti ki a nem-hely ürességét.

Az előadásban szereplő táncosok: Bacsó Lilla, Darabos Péter, Gera Anita, Szabó Zsombor, Tókos Attila és Tőkés Imola. Az utazó hangja: Andrew Hefler. Zene: Kovács Jeromos. A jelmezeket Ocskó-Kü Kata tervezte, a dramaturg Fabacsovics Lili.

További információkat a TRIP weboldalán találhatnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.