Új közösségi térrel bővül a Bőköz fesztivál

Ingyenesen látogatható programokkal várja a közönséget a Bőköz fesztivál augusztus 26. és 29. között. Emellett új közösségi teret és egy huszonnégy férőhelyes apartmanházat hoznak létre a rendezvény egyik településén, a Baranya megyei Ormánságban fekvő Drávacsehiben – közölték a projekt megvalósítói.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 26. 18:31
null
Még nem ment füstbe minden. Koncert a Bőköz Fesztiválon Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Andrásfalvy Bertalan Országos Mintaprogram részeként valósul meg az egykori vadászház helyén kialakítandó közösségi tér és szálláshely, amelyet 2020 őszén indított a Forrás Kulturális Alapítvány.

A mintaprogram célja, hogy folyamatos kulturális jelenlétet biztosítson az Ormánság négy községében, a Bőköz fesztiválnak otthont adó Kémesen, Szaporcán, Tésenfán és Drávacsehiben.

A távirati iroda tájékoztatása szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megvalósuló, a tájegység építészeti jellegét tükröző épületben – amelynek alapkövét a hétvégén tették le – huszonnégy férőhelyes szálláshely létesül a következő hónapokban, valamint ehhez kapcsolódva jön létre egy olyan közösségi tér, amely műhelymunkára, kézműves foglalkozásokra, táborozásokra is alkalmas.

Koncert a Bőköz fesztiválon
Fotó: Havran Zoltán

Pataki András, a Bőköz fesztivál igazgatója, a mintaprogram vezetője szerint

a MaloM befogadó színházi programban már egész évben láthatnak színházi előadásokat mind a négy település lakói és az új beruházás is része annak a közös gondolkodásnak, amely segíthet új dimenziót, perspektívát mutatni az Ormánságban.

A közlemény idézi Hoppál Péter kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztost, a Bőköz fesztivál védnökét, aki úgy fogalmazott: a hét éve elindított kulturális alapellátási kezdeményezés legambiciózusabb térségfelemelő projektje az ormánsági Andrásfalvy Bertalan Országos Mintaprogram. Németh Tamás, Drávacsehi polgármestere kiemelte: a hagyományos technológiákkal készülő, fontos népességmegtartó erővel bíró beruházással olyan létesítmények jönnek létre, amelyek a művészek és a művészet állandó jelenlétét biztosíthatják egész évben a településen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.