Virtuális Vörösmarty-versünnep

A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola a kápolnásnyéki Vörösmarty Emlékházzal együttműködésben Vörösmarty Mihály születésének 220. évfordulója alkalmából emlékévet  szervez, amelynek keretében a Magyar Versmondók Egyesülete szakmai támogatásával Vörösmarty-versünnepet hirdet.

Magyar Nemzet
2020. 11. 16. 14:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A versünnepen közkívánatra az ország minden iskolájának tanulói részt vehetnek az alábbi feltételekkel: 2020. december 15-ig egy szabadon választott Vörösmarty-verset videón vagy telefonon rögzítve kell beküldeni az [email protected] e-mail címre. A beküldő tüntesse fel nevét, korát, iskoláját és lakcímét! Az iskolák összegyűjtve is elküldhetik nevező versmondóik anyagait, de egyénileg is lehet nevezni. A zsűri két kategóriában hirdet eredményt: 6–12 és 13–18 éves korig. Mindkét kategóriából öt-öt versmondó jut a versünnep döntőjébe. A versünnep napján egy kötelező és a szabadon választott (korábban beküldött) verset szavalják el a résztvevők, ezek alapján hirdet végeredményt a zsűri. Kategóriánkként az első három helyezett díjazásban, és minden döntőbe jutott versmondó ajándékban részesül. A nevező iskolákat is elismerésben részesítik a szervezők. A járványra tekintettel a versünnepet kizárólag online térben bonyolítják le. További információ: www.vorosmartyemlekhaz.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.