Eladták a világ egyik legrémisztőbb kísértetházát

Általában nem könnyű eladni azokat az ingatlanokat, amelyek körül sötét történetek keringenek. Most azonban egy vagyonért sikerült értékesíteni a híres kísértetházat, amely a Démonok között című horrorfilmet is ihlette.

Forrás: Origo.hu2022. 05. 30. 15:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy bátor vevő összesen másfél millió dollárt (közel 550 millió forint) fizetett azért a Rhode Island-i házért, amely a Démonok között című horrorfilmet is ihlette – olvasható az Origó.hu cikkében.

Noha nem ez az ingatlan szerepel a 2013-as filmben, ez inspirálta a történetet – írja a The Richest. Roger és Carolyn Perron ugyanis az 1970-es években költözött be a vidéki házba, és egy évtizeden át éltek ott a három lányukkal.

A családtagok állítólag már a beköltözést követő első napokban is paranormálisnak tartott jelenségeket tapasztaltak a 81 hektáros birtokon. 

Az ingatlant legutóbb 2019-ben adták el 439 ezer dollárért (körülbelül 160 millió forint) a Heinzen családnak, akik kifejezetten paranormális események kutatásával foglalkoznak. A család eredetileg azt tervezte, hogy megnyitja a házat más nyomozók előtt, de végül úgy döntöttek, inkább eladják az ingatlant.

Érdekesség viszont, hogy az ajánlatban szerepel egy nagyon különös kikötés. Bárki is veszi meg az ingatlant, nem lakhat benne egész évben.

A Heinzen család egyébként tavaly szeptemberben kezdte el árusítani a házat 1,2 millió dollárért. Vagyis az ismeretlen vevő az eredetinél jóval magasabb árat is hajlandó volt fizetni az ingatlanért.

A hirdetés alapján a parasztház 288 négyzetméter lakóterületű, ami 14 szobát foglal magában.

A legenda szerint a házat Bathsheba Sherman szelleme kísérti, aki az 1800-as években élt benne. A beszámolók alapján azóta számtalan paranormális esetet jelentettek az ingatlanban és a környezetében.

Borítókép: A Rhode Island-i kísértetház (Fotó: Twitter)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.