Csontvázat találtak a bőröndben a reptéri átvilágításkor

Hatósági vizsgálatot rendeltek el Münchenben, mert egy utas bőröndjében emberi csontvázat találtak. Mint kiderült, a családtagok vitték magukkal, hogy a szülőföldjén temessék újra.

2020. 08. 07. 11:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különleges leletre bukkantak a német földi kiszolgálók a reptéri átvilágítás során. Egy 74 éves örmény asszonyt állítottak félre a müncheni légikikötőben, egy férfi földi maradványaival a csomagjában – tette közzé az Aero.de. Az ellenőrök egy fadobozban fedezték fel az emberi csontokat – jelentett a szövetségi rendőrség. Az ügy kivizsgálására vámtisztviselőket, orvosokat és ügyészeket hívtak be. Mint kiderült, a grúz asszony 52 éves lányával együtt utazott a csontokkal görögországi lakóhelyéről Münchenen és Kijeven keresztül Örményországba. Az elhunytat szülőföldjén kívánták végső nyugalomra helyezni. A dokumentumok szerint a férfi 2008-ban halt meg, és Thesszaloniki közelében, lakóhelyén temették el. A szövetségi rendőrség szerint a kihantolás és az újratemetés törvényes volt. Az ügyész szintén nem talált szabálytalanságot. Ezért a nők a maradványokkal együtt folytathatták a kaukázusi utazást.

Vizsgálatra várakozó utasok
Fotó: Éberling András

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.