Halálos krokodiltámadás történt Szumátra szigetén

Az állat a Banyuasin kerületbeli Bungin folyóban egy apósával halászó férfira támadt rá.

Forrás: MTI2020. 10. 09. 14:38
null
A mostani támadás újabb bizonyíték arra, mennyire veszélyes állat a krokodil (a kép illusztráció) Fotó: Christian Thompson Forrás: MTI/EPA/Christian Thompson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Krokodil ölt meg egy halászt az Indonéziához tartozó Szumátra szigetén – közölte pénteken a helyi rendőrség.

A 35 éves Rustam bin Ujang az apósával halászott a Banyuasin kerületbeli Bungin folyóban, amikor egy krokodil felborította a csónakjukat és megtámadta a férfit.

A helyi rendőrfőnök, Bambang Wiyono szerint az eset kedden történt.

A mostani támadás újabb bizonyíték arra, mennyire veszélyes állat a krokodil (a kép illusztráció)

Fotó: MTI/EPA/Christian Thompson

Rustam hetvenéves apósa sértetlenül megúszta a támadást.

Szeptember elején Németországban volt krokodilveszély

Az elmúlt hónap elején érkezett hír arról, hogy a németországi folyóban, Szászország-Anhalt tartomány déli részén, a burgenlandi járás területén hetek óta keresik a hüllőt, melyet két ember is látott Laucha an der Unstrut település közelében. A kutatás során találtak egy ürüléket, melyet most vizsgálatnak vetnek alá. Ürülékmintából megállapítható, hogy milyen állattól származik. Eredmény szerdára várható. A hatóságok a krokodilveszély miatt fürdési tilalmat is elrendeltek. Az Unstrut a Saale legbővízűbb, 200 kilométer hosszú mellékfolyója. A fürdési tilalom a türingiai tartományi határtól az Unstrut torkolatáig tartó szakaszra vonatkozik. Az állat keresését csütörtökön berekesztették, vasárnap azonban újabb szemtanú jelentkezett, aki elmondása szerint a thüringiai Schönwerda közelében látta a krokodilt. A rendőrség és a tűzoltóság helikopterek és drónok segítségével is keresi a ragadozót, melynek egyelőre nem találják nyomát.

Júliusban brutális krokodiltámadásban vesztette életét egy férfi

Idén nyáron krokodiltámadásban vesztette életét egy férfi Borneón. Ez volt akkor a harmadik haláleset, amelyet krokodiltámadás okozott a délkelet-ázsiai szigeten alig egy hónap alatt. A 47 éves férfi éppen a hajóján dolgozott a malajziai szigeten, amikor a hüllő a folyóba húzta – számolt be róla pénteken a helyi hírügynökség. A szemtanúk megpróbálták elérni az áldozatot, hogy segítsenek rajta, de a krokodil magával vonszolta. A férfi testét még nem találták meg. A támadás Kuchingtól 200 kilométerre történt – mondta el akkor a helyi mentőszolgálatok szóvivője. Borneó halban gazdag folyóiban sok sósvízi krokodil él, amelyek a világ legnagyobb krokodiljai.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.