Különleges bélyegeket ad ki a posta Paul McCartney tiszteletére

A bélyegeken a zenész több olyan albuma is szerepel, amelyeken 1970, a Beatles megszűnése óta szólóban dolgozott.

Forrás: MTI2021. 05. 06. 16:14
McCARTNEY, Paul
Ő a harmadik zenész, aki előtt bélyegsorozattal tiszteleg a királyi posta (A képen Paul McCartney énekes-dalszerző, a Beatles egykori angol zenekar tagja a perthi Regal Színházban lép fel, ahol rajongóinak kérdéseire is válaszol 2017. november 30-án) Fotó: RICHARD WAINWRIGHT Forrás: MTI/EPA/Richard Wainwright
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Beatles együttes egykori tagja, Paul McCartney tiszteletére a brit posta tizenkét különleges bélyegből álló sorozatot ad ki.

A bélyegeken a zenész több olyan albuma is szerepel, amelyeken 1970, a Beatles megszűnése óta szólóban dolgozott, de olyan bélyeget is készítettek, amelyen a zenész a stúdióban látható – számolt be róla csütörtökön a kibocsátó.

„Paul McCartney a rock- és popzene fontos alakja, olyan művész, akinek öröksége hatalmas, és akinek munkássága továbbra is figyelmet kelt és kivívja a kritikusok, valamint a közönség elismerését”

– fogalmazott David Gold postaigazgató.

Hozzátette, hogy a bélyegsor méltó tisztelgés Nagy-Britannia egyik legkedveltebb és legelismertebb zenei ikonja előtt.

Ő a harmadik zenész, aki előtt bélyegsorozattal tiszteleg a királyi posta (A képen Paul McCartney énekes-dalszerző, a Beatles egykori angol zenekar tagja a perthi Regal Színházban lép fel, ahol rajongóinak kérdéseire is válaszol 2017. november 30-án)
Fotó: MTI/EPA/Richard Wainwright

McCartney a harmadik zenész, akiről a brit királyi posta bélyegsorral emlékezett meg: korábban David Bowie (2017), majd Elton John (2019) szerepelt különleges bélyegein.

Több mint 60 aranylemezzel és számos toplista csúcsára jutott kislemezzel McCartney a legsikeresebb előadó a brit slágerlisták történetében. A bélyegeket május 28-án bocsátják ki, éppen három héttel McCartney 79. születésnapja, június 18-a előtt.

Elárverezik Paul McCartney lopás miatt írt bocsánatkérő levelét

Elárverezik Paul McCartney egy takaró ellopása miatt írt bocsánatkérő levelét. A világhírű zenész még tinédzser korában, a Beatles alapítása előtt követte el a lopást barátjával és későbbi zenésztársával, George Harrisonnal, és évtizedekkel később levelében kért érte bocsánatot. McCartney és Harrison 1958-ban autóstoppal utazgattak Walesben. Harlechben egy farmon állították fel sátrukat. Egy éjszakai vihar miatt beköltöztek a házba és egy hétig maradtak, eközben összebarátkoztak a Brierley család fiával. A következő évben is visszatértek a családhoz, ekkor vitték magukkal a takarót. Harminc évvel később McCartney kézzel írott levélben kért bocsánatot Irene Brierley-től, miután a nő viccelődve megemlítette neki a takarót egy levélben.

Korábbi cikkünk teljes egészében IDE kattintva olvasható.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.