Ön tudja, mi mindent rejteget a saját garázsa?

Történelmi kínai edényt talált garázsa mélyén egy brit férfi, aki egy aukción 390 ezer fontot (155 millió forintot) kapott érte.

Forrás: MTI2020. 09. 25. 13:33
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kis porcelánkannára akkor bukkant a férfi, amikor a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások ideje alatt úgy döntött, itt az ideje kitakarítani a garázsa ritkán használt részeit is. Az edényt először egy használtáru-üzletnek akarta eladni, de az végül egy észak-angliai árverésen kelt el – közölte az MTI.

Az aukciósház korábban 20-40 ezer fontra becsülte a feltételezhetően a 18. századból származó, boroskancsóként használt edényt, melyből alig tucatnyi példány létezik.

Fotó: Pexels

A Swadlincote észak-angliai faluban élő 51 éves tulajdonos meg kívánta őrizni anonimitását. Annyit elárult, hogy nagyapja hozta haza a porcelánkannát a Távol-Keletről, ahol a második világháború idején állomásozott.

A rokonok halála óta az edény évekig a garázsban lévő egyik dobozban rejtőzött.

„De aztán jöttek a kijárási korlátozások, és végre volt időm kiszelektálni a dobozokat” – mondta a férfi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.