Rasszizmus miatt veszített Michelin-csillagot egy német étterem

Megfosztották Michelin-csillagától Jean-Claude Bourgueil sztárszakács rasszista kijelentése miatt az általa vezetett Im Schiffchen nevű düsseldorfi éttermet.

Forrás: MTI2020. 05. 22. 8:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Michelin-kalauz online kiadásában már törölték az étterem nyújtotta magas minőséget elismerő csillagot. – Elfogadom a döntést, remélem, hamarosan visszaadják – reagált a történtekre a séf.

A 73 éves Bourgueil a Facebook közösségi oldalon jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt korábban bezárt étterem újra megnyílik. Üzenetében azonban azt is írta: A kínaiak nem látjuk szívesen!

A nagy felháborodást keltő bejegyzés azóta eltűnt a Facebookról.

A séf a dpa német hírügynökségnek azt mondta, írásával a kínai diktatórikus kormánnyal és a hatalommal szembeni kritikáját akarta megfogalmazni, de nem tenné meg újra.

- Nem tűrjük el, hogy az ázsiai származású düsseldorfiakat a koronavírus-járvány miatt rasszista sértések érjék vagy diszkriminálják őket. A vírus nem kínai jelenség – fogalmazott közleményében Thomas Geisel, Düsseldorf polgármestere.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.