Tegyünk egy virtuális sétát a Kossuth téren!

Az Országház nevezetes helyszínei mellett immáron a Kossuth Lajos tér is bejárható virtuálisan.

Forrás: PARLAMENT.HU2021. 02. 26. 16:49
null
A múltidéző séta során nemcsak az adott helyhez kötődő történelmi eseményeket kísérhetjük végig, hanem betekintést nyerhetünk a hajdani idők hétköznapjaiba is Forrás: PARLAMENT.HU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országház nevezetes helyszínei mellett immáron a Kossuth Lajos tér is bejárható virtuálisan. Az online térben érdekes történetek, fotók, ritkán látott filmfelvételek, a nagyközönség számára kevésbé ismert információk segítik a magyar történelem egyik kulcsfontosságú helyszínének, históriájának, épületeinek, emlékműveinek és parkjainak minél teljesebb megismerését.

Az érdeklődők múltidéző séták keretében nemcsak az adott helyhez kötődő történelmi eseményeket kísérhetik végig, hanem betekintést nyerhetnek a hajdani idők hétköznapjaiba, felkereshetik a tér egykori kávéházait vagy a mára már jóformán elfeledett dunai fürdőket is.

A múltidéző séta során nemcsak a Kossuth térhez kötődő történelmi eseményeket kísérhetjük végig, hanem betekintést nyerhetünk a hajdani idők hétköznapjaiba is
Fotó: PARLAMENT.HU

A Nemzet Főterével kapcsolatos ismeretek játékos formában, kérdéssor kitöltésével is gyarapíthatók.

Elérhető: https://www.parlament.hu/web/orszaghaz/virtualis-orszaghaz

Új szolgáltatás a Műcsarnokban: Virtuális séta EXTRA

A Műcsarnok munkatársai bíznak a mihamarabbi újranyitásban, az előzetes tervek szerint valósítják meg a kiállítási programokat. Tárlataikhoz részben már eleve virtuális eseményeket terveztek, mert a bezárástól függetlenül is azt tapasztalják, hogy nagy az érdeklődés az online szakmai és közönségprogramok iránt.

Jelenleg is sok ingyenes és belépőjegyes kísérőprogram – tárlatvezetések, kerekasztal-beszélgetések – letölthető a honlapon. Minden jelenlegi és számos korábbi kiállítás elérhető virtuális sétán, több mint hetven tárlatot örökítettek meg ebben a formában. Mostantól azonban új, kibővített sétákat is kínálnak, amelyekkel nemcsak a tárlat hangulatát kívánják bemutatni, hanem száz százalékban bejárhatóvá teszik azt. Minden kiállított mű külön-külön előhívható, a bejárást hang- vagy videóanyaggal is kísérik. Ezeket az extra bejárásokat a normál belépőjegyek árának ötven százalékáért kínálják, s eddig az alábbi kiállításokra készültek el: Egy időben – Stúdiólátogatások, Beatünnep | Kőbányai János fotói, A bomlás virágai | Fejezetek a Hórusz Archívumból.

Mindkét típusú séta a http://mucsarnok.hu/mucsarnok/virtualis_setak.php linken keresztül érhető el.

A Műcsarnokban összesen húsz kiállítás nyílt tavaly. Akadt, amelyiknek a megnyitója volt virtuális, és olyan is, amelyiket menet közben kellett bezárni, de mindegyik látogatható volt személyesen is. Egyetlen 2020-as eseményt halasztották ez év őszére, mert magát a keretrendezvényt – az Eucharisztikus Világkonferenciát – is átütemezték. A tervek szerint az állandó programok idén sem maradnak el: 2021-ben is a Műcsarnokban lesz a Budapest fotófesztivál nyitókiállítása, megrendezik a II. Fotóművészeti nemzeti szalont, valamint Derkót, a Derkovits képzőművészeti ösztöndíjasok pályázati kiállítását.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.