Tudták, hogy ma van a legkedveltebb édesség világnapja?

Néhány forrás az 1550. év ezen napjára datálja a csokoládé Európába való bevezetését.

Forrás: wikipedia2020. 07. 07. 10:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csokoládé világnapja vagy nemzetközi csokoládénap egy évente július 7-én ünnepelt jeles nap. Hivatkozásokban már 2009. óta szerepel. Ünneplésére a csokoládéfogyasztás jellemző. Néhány forrás az 1550. év ezen napjára datálja a csokoládé Európába való bevezetését.

Számos egyéb csokoládénapot ünnepelnek még szerte a világon, például október 28-án a Nemzeti Csokoládé Napot az Egyesült Államokban. Zavarba ejtő lehet, hogy az amerikai Nemzeti Cukrászok Egyesülete szeptember 13-án ünnepli a nemzetközi csokoládénapot.

Az egész világon még számos speciálisabb csokoládénapokat is ünnepelnek, pl. az étcsokoládé napját január 10-én, a tejcsokoládé napját július 28-án, a fehér csokoládé napját szeptember 22-én és a csokoládéval bevont akármi napját december 16-án.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.