Visszatér a mobilpiacra az egyik legnagyobb szoftvervállalat

A készülék szeptember 13-tól lesz általánosan elérhető az USA-ban.

Forrás: origo.hu2020. 08. 14. 10:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lumia mobilok és a Windows 10 Mobile dicstelen halálát követően a Microsoft váratlanul bejelentette, hogy heteken belül visszatér az okostelefonos piacra az Android rendszerű, dupla érintőkijelzős Surface Duóval. Elsősorban üzletembereknek szeretne olyan eszközt biztosítani vele a cég, amely ugyan zsebre vágható, de gyakran képes lehet helyettesíteni egy laptopot.

Az okostelefon OLED érintőkijelzői egyenként 5,6 hüvelykesek és 1800×1350 pixel felbontásúak, azonban együtt egy 8,1 hüvelykes és 2700×1800 pixeles panelt képeznek. A 360 fokos zsanérjának köszönhetően a Surface Duo okostelefonos, tabletes, laptopos és sátras módban is használható. Az egyetlen kamerája a jobboldali kijelző felett található, egy állítólag rossz fénykörülmények között is jól teljesítő, 11 MP felbontású szenzorról van szó.

A készülék további fontos specifikációi: Qualcomm Snapdragon 855 rendszerlapka, 6 GB memória, 256 GB háttértár, 3577 mAh-es akku. Természetesen minden megszokott androidos alkalmazás futtatására képes, és megtalálhatóak rajta a Play Áruházhoz és a YouTube-hoz hasonló appok is.

Az Egyesült Államokban a Surface Duo közvetlenül a Microsofttól és egyes mobilszolgáltatóktól is előrendelhető, az ára 1399 dollár, nettó 410 ezer forint.

A készülék szeptember 13-tól lesz általánosan elérhető az USA-ban, egyelőre nem világos, hogy a későbbiekben melyik további országokban kerül majd forgalomba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.