idezojelek

Így vált Vágó István teljesen hiteltelenné

A gyurcsányista kvízmester újabb melléfogása.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Soós Lajos

Vágó István egykori tévés, ma a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció politikusa rendszeresen posztolgat a Facebook-oldalára. A napokban az alábbi bejegyzéssel örvendeztetett meg minket:

„A NER már most ellenzékben érzi magát. Minden csatornájuk, műsoruk, cikkük a »baloldal« gyalázásáról szól. Önálló mondanivalójuk nincs, ők ma már az ellenzék ellenzéke. […]”

A magát oly nagyra tartó hajdani kvízmester az elmúlt esztendők alatt fokozatosan építette le nimbuszát. Fokról fokra zúzta porrá azt a képet a magyar emberekben, hogy ő komoly, intelligens ember és ezért érdemes a véleményére odafigyelni. Mára mindössze egy szűk DK-s szekta ad csupán a véleményére, Vágó ennek ellenére fürdik ebben az egyáltalán nem valós, virtuális népszerűségben. Ezzel a posztjával ugyan sikerült a gyurcsányista követőitől bezsebelni a lájkokat, de rajtuk kívül az összes információra éhes magyar ember számára tovább forgácsolta a mára minimálisra olvadt népszerűségét. Sőt talán ez a bejegyzése immár végérvényesen hiteltelenné is tette.

Hiszen mit is állít a DK-s politikus? Azt, hogy minden cikk a baloldal gyalázásáról szól. Érdemes megnézni Vágó úr Facebook-oldalát ezzel kapcsolatban, és akkor a napnál is világosabbá válik, hogy ki gyalázza valójában a másik felet szakmányban. Ugyanis a kvízprofesszor közösségi hálós oldala szinte kizárólag a kormányt, a kormánytagokat élesen bíráló posztokból áll. Ez nem is lenne probléma, ha nem próbálná meg úgy beállítani a történéseket, hogy a kormányoldal gyalázkodik. Az pedig a totális tájékozatlanságra, illetve a tudatos csúsztatásra és félrevezetésre utal, hogy nincs önálló mondanivaló a kormányzati oldalon. Hiszen a kormány szinte napról napra jelent be a magyar emberek számára pozitív intézkedéseket. Azaz a politikai kommunikáció felől vizsgálva a kormányzati intézkedések rendszeresen tematizálják a híreket, a közéletet, az ellenzék pedig kénytelen futni az események után. Mindent összevetve Vágó ismét két olyan állítást próbált meg lenyomni az emberek torkán, ami súlyos tévedés vagy szándékos csúsztatás.

Nem tudom, melyik verzió a jobb. A kedves olvasók majd eldöntik.

Borítókép: Vágó István Gyurcsány Ferencet üdvözli (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.