A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

idezojelek

Gréczy Zsolt hatalmas öngólt lőtt a baloldal kapujába

Donáth Anna is beállt a sorba.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix minden esztendőben húsvét után kezdte el saját kis erkélyén a kertészkedést. Ilyenkor rendszerint felhozta a pincéből az ott telelő leandereit, majd megmetszette őket, hogy nyáron dúsak legyenek és szép virágokat hozzanak. Elment a kedvenc virágosához, Ági nénihez, akitől mindig gyönyörű nagyfejű muskátlikat vett, amelyeket aztán nagy műgonddal elültetett az előkészített balkonládákba. Szeretett a virágokkal foglalatoskodni, és nemcsak azért, mert szerette a növényeket, hanem azért is, mert rendkívüli módon kikapcsolta őt kertészkedés. Ezúttal sem volt ez másképpen, a nyolc virágládájából már hattal végzett, amikor úgy döntött, hogy pihenésképpen egy kicsit szörfözik a neten és megnézi, mit művel a választási vereség feldolgozására jól láthatóan képtelen ellenzék. 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donáth Anna például a következőket írta a Facebook-oldalára:

„A negyedik kétharmad árnyékában egy ellenzéki pártnak legalább két fontos feladata van. A kormány által előidézett gazdasági visszaesés és a tervezett megszorítások következtében a korábbiaknál is több magyart érhet el a súlyosbodó megélhetési válság. Erre válaszokat, megoldásokat kell találnunk, a kormányt pedig minden erőnkkel rá kell kényszerítenünk arra, hogy ne a legnehezebb sorsúakkal fizettesse meg az elhibázott gazdaságpolitika és a választás előtti osztogatásuk árát. A másik feladatunk, hogy a kormány valódi ellensúlyt képező ellenzékeként működjünk. Ez utóbbit a magyar parlamentben nyilvánvalóan nem lehet megtenni, erre ma csak az ellenzéki vezetésű önkormányzatokban és az Európai Parlamentben van lehetőségünk. Hiszen jelenleg már csak az Európai Unió intézményei tudnak valós ellensúlyként működni a kormánnyal szemben. Éppen ezért mától kezdve nem kevesebb, hanem még több európai politizálásra lesz szükség az ellenzéki oldalon. […]"

Tisztán látszik, hogy a Momentum elnöke nem értette meg, hogy miért is kapott ki ilyen csúfosan, immár negyedik alkalommal a baloldal. Nem fogta fel, hogy a magyar emberek nem kérnek a brüsszeli kioktatásból, így nem kérnek abból sem, hogy a baloldal folyton bepanaszolja, feljelenti a saját hazáját csak azért, hogy az árulásból politikai előnyt kovácsoljon. Donáth továbbra is Brüsszeltől vár segítséget a magyar kormány ellen, és felháborító módon abban bízik, arra szándékozik felépíteni a jövőbeli politikáját, hogy majd azért fog  jól megbukni a kormány, mert gazdasági visszaesés lesz és rossz lesz a magyar embereknek. Szánalmas és visszataszító, de ezek szerint ezt ő nem fogta fel. A kérdés az, hogy erre a politikára mennyire lesznek majd vevők az emberek. Gyanítható, hogy semennyire. 

De nem Donáth Anna volt az egyetlen ellenzéki szereplő, aki továbbra sem volt képes szembenézni a választási vereségük valódi okaival. A Gyurcsány-párt nagy visszatérője, a saját magát porig égető Gréczy Zsolt is posztolt egyet, újabb hatalmas öngólt rúgva a baloldal kapujába:
„1200 forint lesz egy lángos a Balatonon. Ma meghalt a kovid 46000. magyar áldozata” – írta Facebook-oldalán a DK-s politikus, folytatva ezzel a baloldali ellenzék választási vereséghez vezető hazugságait. Hiszen a baloldal koronavírus áldozataival való gyomorforgató kampányolása és a lángos árának szándékosan túlzó ármeghatározása egyaránt zsákutcának bizonyult számukra, hiszen újabb kétharmados kormánypárti győzelemhez vezetett. 

– Ezek nem tanulnak semmiből. Folytatják ezt a politizálást. Egész egyszerűen érthetetlen ez a viselkedés. Nem képesek tükörbe nézni és levonni a sorozatos vereségek tanulságait. Bátran kijelenthetjük, egyetlenegy józan gondolkodású ember sincs a baloldalon – gondolta magában Felhévizy, majd letette a telefonját az asztalra és folytatta a muskátlik ültetését, hogy egész nyáron gyönyörűen pompázzon az erkélye, ezáltal idén is bezsebelje a szomszédok dicsérő szavait.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (b) és Gréczy Zsolt, a DK szóvivője érkezik a párt és az Új Köztársaságért Alapítvány kuratóriuma köztársaság napja alkalmából tartott megemlékezésére a fővárosi Széchenyi rakparton 2018. február 1-jén. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán )

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Orbán Viktornak megint igaza lesz!

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Kukába a népakarattal!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Történetek a legvidámabb barakkból

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mellbevágó adat: Bécs környékén az iskolások hetven százaléka nem tud németül

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.