időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Szabó Tímea kihúzta a gyufát Gyurcsánynál

Csépányi Balázs
2022.09.27. 15:35 2022.09.27. 16:03
Szabó Tímea kihúzta a gyufát Gyurcsánynál

Nem ártana legközelebb egyeztetni Ferenccel.

Hétfőn megkezdődött a parlament őszi ülésszaka. Orbán Viktor mindenre kiterjedő tiszta, világos beszédére szokás szerint a baloldali ellenzék képviselői próbáltak hetet-havat összehordani, mindenki a saját habitusának megfelelően. Szabó Tímea szokásához híven barátságtalan, nyers stílusban, a nyakán dagadó erekkel ugrott a miniszterelnöknek. De a Párbeszéd frakcióvezetője ismételten olyan gazdasági adatokat sorolt, amiket soha senki nem erősített meg és nem is publikált soha. Többek közt 120 ezer forintos rezsiutalványt követelt a családok megsegítésére. Orbán Viktor válaszában elmondta, hogy ez a javaslat azért nonszensz, mert a kormány jelenleg 180 ezer forint támogatást ad a háztartásoknak havonta, nem akarhatja az ellenzék, hogy kevesebb pénzt kapjanak a családok, mint amit már eddig is megkapnak.

 De Szabó Tímea nem adta fel, közösségi oldalára az alábbi posztot tette ki:

„Orbán Viktor ma a parlamentben nehezményezte, hogy barátságtalan voltam vele. Mondjuk hétszeres gázáremelés után nem tudom, mit várt pontosan, de valóban nem voltam túl barátságos a rezsiemelő miniszterelnökkel.” 

Hogy is van ez? 

A Párbeszéd frakcióvezetője az emelkedő piaci gázárat kérte számon azon a kormányon, amely még ebben a nagyon nehéz gazdasági helyzetben is meg tudta védeni rezsicsökkentést. Azt a rezsicsökkentést, amit egyébként a baloldal rendszeresen támadott és gáncsolt. Ezek szerint a rezsicsökkentés mégis jó dolog, kedves Tímea? Mert pont ez védi meg a családokat a brutálisan emelkedő áraktól. Mi örülünk a megvilágosodásnak, jobb később, mint soha. 

De mit fog ehhez szólni a főnöke, Gyurcsány Ferenc?

A volt miniszterelnök és pártja, a Demokratikus Koalíció ugyanis már a kezdetektől támadta a rezsicsökkentést. 

„Az egy hülyeség” – fogalmazott 2014 januárjában Gyurcsány, amikor az Origó a rezsicsökkentésről kérdezte. Néhány hónappal később, 2014 márciusában már azt mondta egy szegedi lakossági fórumon, hogy a rezsicsökkentés „megbukott”. 

Tímea, nem lesz ebből baj, hogy a rezsicsökkentés mellett érvelt? Nem ártana néha egyeztetni Ferenccel, mert ezzel lehet, hogy kihúzta a gyufát a DK-vezérnél.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a sorozatos választási kudarcok ellenére Szabó Tímea továbbra is úgy ítéli meg, hogy nagyszerű, népszerűség-növelő dolog ilyen hangnemben üvöltözni a parlamentben.

Ezek semmiből sem tanulnak, lelkük rajta.

Borítókép: Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.