időjárás 9°C Aurél 2023. október 5.
logo

Bródynak és Koncznak lehet, Tóth Gabinak nem

Csépányi Balázs
2023.09.16. 09:53 2023.09.19. 11:34
Bródynak és Koncznak lehet, Tóth Gabinak nem

Tóth Vera megvédte a testvérét.

Nyugodtan kimondhatjuk, hogy Tóth Gabi az első számú célpontja az internetes trollhadseregnek. Most éppen a válása kapcsán került a figyelem középpontjába. Az énekesnő azóta kap hideget-meleget a baloldaliaktól, liberálisoktól, mióta vállalva vallásosságát és hitét a nemzetközi eucharisztikus kongresszus önkéntes hírnöke lett. Természetesen igaz az a mondás, hogy aki a nyilvánosság előtt éli az életét, annak a kritikákat is állnia kell, nem csak a dicséreteket. Az azonban, ami az utóbbi hónapokban folyik Tóth Gabi ellen, az túl megy minden határon. Erről beszélt a testvére, Tóth Vera Rangos Katalin műsorában a Jégbüfében, ahol a következőképen fogalmazott:

„Értem én azt a szempontot, hogy ő a családot és az anyaságot, ennek a fontosságát hirdette… de ő tényleg így gondolta! […] Ő soha nem mondta magáról azt, hogy ő a Kárpátok Madonnája meg a Szűz Mária. Ezt valaki mondta róla. Ő ezt soha nem állította saját magáról, sehol egy újságban nem fogsz erről olvasni… Azért Gabival kapcsolatban egy elég erős karaktergyilkolás is történik, ami szerintem kimeríti az abúzus és a verbális bántalmazás fogalmát.”

A műsorban szóba került Tóth Gabi politikai szerepvállalása is, amire a testvére példaként felhozta Koncz Zsuzsát és Bródy Jánost mint politizáló zenészeket. Nagyon helyesen, mert ők bizony szakmányban politizálnak és ahol csak tudnak kormánykritikát fogalmaznak meg. De tőlük ez természetes.

Ha ők megcsinálják, akkor tőlük hitelesnek érzed azt, hogy politizálnak. Akár most is. Ők mindig is ezt a szerepet felvállalták magukra. Gabitól nem érezték hitelesnek az emberek, hogy esetleg valamilyen pártnak valamilyen hitvallását képviselje. Tőle nem fogadják ezt el. És én azért mondom azt, hogy aki olyan, mint a Bródy vagy a Koncz, ott rendben van ez, mert ott az a brandnek az egyik része. […]”

Tóth Vera nagyon finoman és tapintatosan fogalmazott: náluk ez a brand része. Igen, így is mondhatjuk, valójában azonban arról van szó, ami már számtalanszor bebizonyosodott, hogy a magukat befogadónak és elfogadónak tartó liberálisokról, hogy csak addig elfogadók, amíg valaki úgy táncol, ahogy ők fütyülnek. 

Emlékezzünk vissza, mit műveltek Lékai-Kis Ramónával, amikor az RTL Klubtól átszerződött a TV2-höz. A színész-műsorvezető a döntését hiába próbálta indokolni az új szakmai kihívás lehetőségével, a liberális tolerancia bajnokai gyakorlatilag szétszedték a közösségi hálós platformjain, mondván, eladta magát a Fidesznek, ő is Orbán embere lett, a kormányzat szekértolójává vált.

Nem példa nélküli az eset, amikor Földes László Hobo leigazolt a Vidnyánszky-féle Nemzeti Színházhoz, ő maga nyilatkozta, hogy döntése milyen felháborodást váltott ki baloldali-liberális barátai körében. Arról nem is beszélve, hogy amint egy művész megkapja a jobboldali bélyeget, azon nyomban tehetségtelenné válik, zárójelbe kerül az addigi teljesítménye. 

Ezt hívják kettős mércének, ahol a mérce egyik oldalán van a gonosz, megosztó Tóth Gabi, a másikban pedig a jóságos és korrekt Koncz, Bródy duó. Rendjén van ez így?

Borítókép: Tóth Gabi énekesnő (Forrás: Facebook/Tóth Gabi)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.