idezojelek

A Szomszédok sztárja botrányt okozott, le nem mosható szégyent hozott a saját fejére

Meggondolatlanul fröcsögött és lázított Orbánék ellen.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix örült, hogy végre vége lett a januárnak, mert így egy hónappal közelebb került a várva várt tavasz. Még ezt a fránya februárt kell valahogy túlélni, és utána már jönnek a számára kedves hónapok. Téli estéken az íróasztalánál ülve szokta böngészgetni, hogy milyen hírek vannak, mi történt a világban és mit mondtak az ellenzéki megmondóemberek. Ez többnyire aranybánya, hiszen szinte minden napra jut egy-egy gusztustalan szurkálódás, hovatovább fékeveszett kirohanás. Most éppen az utóbbi történt. Félixet meglehetősen felbőszítette az egykori Szomszédok című sorozatban szereplő Alma, egykori szerelmének, a bártulajdonos Lacit alakító vörös hajú színésznek, Epres Attilának a durva kirohanása a Magyar Hang Kultúrtáj podcastjében

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A köztudottan baloldali érzelmű és elkötelezettségű, Orbán-gyűlölő színész a következő botrányos dolgot mondta a műsorban, amivel szégyen hozott a saját fejére és nagyon lejáratta magát:

„Ez egy büdös mocsár. És amíg valaki nem fogja meg a macskakövet, nem veri be a kirakatba és nem lesznek még több ezren, akik ezt megteszik, addig ez nem fog megváltozni. […]”

Ilyen lázító, gyakorlatilag anarchiára buzdító mondatokat utoljára a szintén baloldali megmondóember szerepben tetszelgő Nagy Ervintől hallottunk, aki a korábban tettlegességig fajuló tüntetésekről a következőket mondta:

„Szerintem jogos. Amikor az ember a kétségbeesését nem tudja hogyan levezetni, ez kitör néha a fizikai erőszakban. Nem jónak tartom, de jogosnak. Azt nem lehet elvárni, hogy valakit állandóan sakkban tartanak, lehetetlen helyzetben tartanak, és ő majd kulturált válaszokat fog adni. Párizsban már égne az egész város. Ahhoz képest szerintem a magyar diákok rendkívül kulturáltak, hogy mi történik velük és a jövőjükkel.” 

Egy demokratikus, jogállamban, amire előszeretettel hivatkoznak a balosok, ilyen kijelentések nem hangozhatnának el. Arról nem is beszélve, ha az volna a helyzet Magyarországon, amit rendszeresen az ellenzék szajkóz, hogy itt bizony diktatúra van, akkor mi lenne az ilyen lázító figurákkal?! 

Epres felidézte a Partizán decemberi műsorát, amit a Szomszédokról készített. Nosztalgiáról beszélt a teleregény kapcsán, amit így indokolt:

„Ott mégiscsak lehetett valamilyen szinten a közéleti politikáról beszélni. ez iránt is nosztalgiánk van, mert ma már ilyen műsort nem enged meg a hatalom. […]”

Ha érdekességeket szeretnének megtudni a Szomszédokról, érdemes felkeresni Mező Gábor történész Hamis Gulyás című csatornáját, ahol lehullt a lepel a sorozatról. Illetve ha szóba kerül a teleregény, mindig el kell mondani, hogy a sorozat minden epizódja a baloldalt segítette, a baloldal érdekeit szolgálta, és erre garancia volt a rendező, Horváth Ádám személye. Akiről Mező a következőt írta korábban az Ők szívták vérünket – Szomszédok, avagy a középszerűség, a prolimentalitás diadala című posztjában:

„Horváth Ádám a jó kommunista. Vagy a jó baloldali. Nevezzük akárhogy. Kevesen tudják, hogy ’94 után ő volt Horn Gyula végrehajtója, Luca Brasija, hiszen személyesen ő vezényelte le a tévé »megtisztítását« a médiaháború lezárásaként.”

– Epres Attilát én szeretem mint szinkronhangot, de ezzel a mostani kirohanásával kiiratkozott a komoly emberek közül. Ilyet egész egyszerűen nem lehet mondani, még csak felindulásból sem, hogy macskaköveket kirakatba dobni. Sajnos a történelemben volt már ilyenre példa. Ezzel viccelődni sem szabad, főként egy közéleti személynek, egy színésznek, akit sokan hallgatnak és néznek – gondolta magában Felhévizy, és saját maga megnyugtatására feltett a lemezjátszójára egy Frank Sinatra-lemezt.

Borítókép: Epres Attila színművész (Fotó: Képernyőkép – YouTube)  

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.