idezojelek

Úgy gyalázta a magyarokat a nagynevű szociológus, hogy a szeme se rebbent

A Klubrádióban történt a felháborító eset.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Dési János vendége volt a Klubrádió Reggeli személy című műsorában Sik Endre szociológus, a Társadalomtudományi Kutatóközpont kutatója. A beszélgetés felütése az a baloldali toposz volt, amely szerint ahhoz a hatalomgyakorláshoz, amit a kormány folytat ellenségképek is kellenek. Itt természetesen szóba kerültek a megszokott, az ellenzék által rendszeresen emlegetett példák, a Sorost és Brüsszelt kritizáló plakátok. Azonban a migránsok, mint ellenség volt a központi téma.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erre a szociológus szemrebbenés nélkül elmondott egy, a saját nemzetét gyalázó, sértő, dehonesztáló monológot:

Sokkal kézzelfoghatóbb a homogenitás. Túlnyomó részünk magyar, túlnyomó részünk fehér, túlnyomó részünk katolikus, és ezért úgy gondoljuk, hogy ez az ember. Aki ettől eltér, azt megbocsátjuk, elfogadjuk valamennyire, de azért olyan nagyon nem, mert az akkor azért más. (…) Ez a homogenitás nem csak magyar, a balti országokban, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában ugyanúgy megvan. (…) Vallásos, és ez a lengyeleknél még jobban jelen van,  paraszti, nem is csak utóparaszti, aktívan paraszti társadalomban még inkább jelen van. Ilyen értelemben a parasztinak van egy negatív konnotációja, ami bizony Magyarországra is érvényes. Picit közelebb állunk, ha ezt egy fejlődési sornak képzeljük el, a hagyományos barbársághoz.

 

Helyben vagyunk. Ugye emlékszünk még a DK-s Niedermüller Péter vérlázító szavaira az ATV műsorában:

Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.

Sik Endre szavai, bár sokkal szofisztikáltabban, a rémisztő képződmény helyett, a barbárt használva, de ugyanezt a gondolkodásmódot tartalmazták. Ezek az emberek ezt gondolják a saját népükről, nincs ezen mit szépíteni. Az ő szemükben mi bőgatyás, pálinkaivó, disznótorokon dajdajozó, tudatlan barbárok vagyunk, ők pedig a művelt, haladó gondolkodású liberális nagyokosok.

Na, ebből a lekezelő, magas lóról beszélő, kioktató stílusból lett elege az embereknek. Ez a beszédmód sokszor bebizonyosodott, hogy vereségre van ítélve, úgyhogy további jó fröcsögést.

Borítókép: Sik Endre szociológus (Forrás: Képernyőfotó/YouTube)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

A baloldal eldobta a zsidókat

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Kiszabadulhatunk a kalodából

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.