Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Taurus-botrány: terrorizmussal vádolja a Nyugatot Oroszország

Úgy gyalázta a magyarokat a nagynevű szociológus, hogy a szeme se rebbent

Csépányi Balázs
2024.02.09. 08:03 2024.02.12. 09:49
Úgy gyalázta a magyarokat a nagynevű szociológus, hogy a szeme se rebbent

A Klubrádióban történt a felháborító eset.

Dési János vendége volt a Klubrádió Reggeli személy című műsorában Sik Endre szociológus, a Társadalomtudományi Kutatóközpont kutatója. A beszélgetés felütése az a baloldali toposz volt, amely szerint ahhoz a hatalomgyakorláshoz, amit a kormány folytat ellenségképek is kellenek. Itt természetesen szóba kerültek a megszokott, az ellenzék által rendszeresen emlegetett példák, a Sorost és Brüsszelt kritizáló plakátok. Azonban a migránsok, mint ellenség volt a központi téma.

Erre a szociológus szemrebbenés nélkül elmondott egy, a saját nemzetét gyalázó, sértő, dehonesztáló monológot:

Sokkal kézzelfoghatóbb a homogenitás. Túlnyomó részünk magyar, túlnyomó részünk fehér, túlnyomó részünk katolikus, és ezért úgy gondoljuk, hogy ez az ember. Aki ettől eltér, azt megbocsátjuk, elfogadjuk valamennyire, de azért olyan nagyon nem, mert az akkor azért más. (…) Ez a homogenitás nem csak magyar, a balti országokban, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában ugyanúgy megvan. (…) Vallásos, és ez a lengyeleknél még jobban jelen van,  paraszti, nem is csak utóparaszti, aktívan paraszti társadalomban még inkább jelen van. Ilyen értelemben a parasztinak van egy negatív konnotációja, ami bizony Magyarországra is érvényes. Picit közelebb állunk, ha ezt egy fejlődési sornak képzeljük el, a hagyományos barbársághoz.

 

Helyben vagyunk. Ugye emlékszünk még a DK-s Niedermüller Péter vérlázító szavaira az ATV műsorában:

Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.

Sik Endre szavai, bár sokkal szofisztikáltabban, a rémisztő képződmény helyett, a barbárt használva, de ugyanezt a gondolkodásmódot tartalmazták. Ezek az emberek ezt gondolják a saját népükről, nincs ezen mit szépíteni. Az ő szemükben mi bőgatyás, pálinkaivó, disznótorokon dajdajozó, tudatlan barbárok vagyunk, ők pedig a művelt, haladó gondolkodású liberális nagyokosok.

Na, ebből a lekezelő, magas lóról beszélő, kioktató stílusból lett elege az embereknek. Ez a beszédmód sokszor bebizonyosodott, hogy vereségre van ítélve, úgyhogy további jó fröcsögést.

Borítókép: Sik Endre szociológus (Forrás: Képernyőfotó/YouTube)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.