Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Ég a ház a baloldalon, bevetették a magyargyűlölő csodafegyvert

Csépányi Balázs
2024.02.08. 08:00
Ég a ház a baloldalon, bevetették a magyargyűlölő csodafegyvert

Újabb baloldali művész szállt be a kampányba.

Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író, műfordító volt a Magyar Hang Kultúrtáj című műsorának a vendége, ahol ismét bebizonyította, hogy rá mindig, minden körülmények között számíthat a baloldali ellenzék. Többek közt a következőket mondta:

„Nekem már az arcomra fagyott a mosoly. Amikor elmegy az ember külföldre felolvasni és a könyv helyett folyamatosan azokra a kérdésekre kell válaszolni, hogy mégis mi zajlik ott nálatok? Tudnál erre valami magyarázatot adni? Miért nem csináltok ti valamit? Akkor úgy érzem, hogy elsikkad, amit megírt az ember, és állandóan aktuálpolitikai kérdésekről van szó.”

Nincs új a nap alatt. Tóth korábban az osztrák Falter nevű lapnak nyilatkozott, ahol többek közt lehordta a sárga földig a magyarokat és Magyarországot. Hazánk „mérgező ország”, a magyar életminőség és erkölcsök „pinceszinten vannak”, és eddig nem tudta, hogy honfitársainak milyen nagy része „gyűlőlködő rasszista” – írta meg a felháborító esetet a Mandiner.

A költőnő korábban már igazi liberális megmondóemberként jelesre vizsgázott magyargyűlöletből. Még 2021-ben a Könyves Magazin interjúsorozatában ő is megszólalt, ahol azt nyilatkozta, hogy kivetetné a kötelező olvasmányok köréből Jókai Mór Aranyember című művét. Méghozzá azért, mert szerinte nehezen olvasható, kedvét szegi a diákoknak és a nőalakok ábrázolásával is problémák vannak.

Mostani panaszos kirohanása, mely szerint mindig kérdezgetik tőle külföldön, hogy mi zajlik ott nálatok, egy hatalmas nagy blöff és teljesen irreleváns annak fényében, hogy 2022-ben immár a negyedik kétharmadot szerezte meg a nemzeti kormány. Egy dolgot javasolnánk Tóth Krisztinának, hogy a tépelődés helyett, ha legközelebb kérdőre vonják, nyugodtan válaszolja azt a közönségének, hogy Magyarországon az emberek bizony nem kérnek a haladó, módfelett pc, modern, liberális agymenésekből. 

Ilyen egyszerű a képlet.

Borítókép: Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író, műfordító (Forrás: Képernyőfotó/YouTube)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.