A baloldal mindenkit megsért, de ezzel szerintük semmi baj nincs

Futótűzként terjedt a médiában az elmúlt hetekben Walter Katalin BKK-vezér azon kijelentése, miszerint az utasokat a járatritkítás folyamatába bevonni olyan lett volna, mintha hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele. A kijelentés viszont csupán egy csepp a tengerben a baloldal elmúlt évtizedekbeli gyalázkodásaihoz képest. Bár Márki-Zay Péter botrányos kijelentéseit eddig senkinek sem sikerült túlteljesítenie, de Gyurcsány Ferenc, Bangóné Borbély Ildikó, Vona Gábor, Lengyel László és Mesterházy Attila sincs messze lemaradva tőle. Ami közös ezekben a botrányos kijelentésekben, hogy egyiktől sem határolódott el Karácsony Gergely vagy a baloldal bármely tagja – hívta fel a figyelmet az Origó. A portál összegyűjtötte a baloldali politikusok legvérlázítóbb megszólalásait.

Forrás: Origó2024. 02. 02. 15:21
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2023. február 5. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke évértékelõ beszédet mond pártja tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2023. február 5-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utasokat a járatritkítás folyamatába bevonni olyan lett volna, mintha hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele

– mondta Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója a járatritkításokkal kapcsolatos háttérbeszélgetésen. – A vezérigazgató később felajánlotta lemondását, azonban Karácsony Gergely nem fogadta el. A baloldal tehát így beszél az emberekről, és azzal, hogy Karácsony a helyén hagyta Waltert, legitimálta ezt a fajta kommunikációt – írták.

 A BKK-vezérigazgató pulykás hasonlata kapcsán Gulyás Gergely azt mondta a február 1-jei Kormányinfón, hogy az MSZP–SZDSZ-kormány időszakában gondolkodtak és beszéltek utoljára így az emberekről, de a mostani megnyilvánulás még durvább stílusú volt.

Ha valóban fontosnak tartaná a tömegközlekedést használókat a főpolgármester, akkor azonnal menesztette volna a BKK vezérigazgatóját, aki egyébként felajánlotta lemondását, de Karácsony Gergely ezt nem fogadta el.

– mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

– Karácsony kinevezettjének kijelentése kapcsán érdemes visszatekinteni arra, hogyan gondolkodnak valójában a baloldali politikusok és közszereplők az emberekről. Ami ezekben közös, hogy Karácsony és a baloldal egyetlen gyalázkodó mondattól sem határolódott el – mutatott rá az Origó. 

Patkányozás

Bangóné Borbély Ildikó, volt MSZP-s országgyűlési képviselő 2019 áprilisában több millió embert nevezett patkánynak az ATV műsorában, csak azért, mert a nemzeti oldallal szimpatizálnak – írja az Origó.

Később sem kért ezért bocsánatot,

 ragaszkodik a Fidesz-szavazókat sértő kijelentéséhez. Bangóné azóta csúfosan megbukott, és távozott az országos politikából.

Márki-Zay Péter, úgy általában

A jobboldali szavazók gyalázásában az első hely mindenképpen Márki-Zay Péter bukott baloldali miniszterelnök-jelölt-jelöltnek jár – hangsúlyozza a portál. Még 2021 novemberében nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen arról beszélt, hogy 

azok a választók, akik támogatják a rezsicsökkentést és ellenzik a migrációt, olyanok, mint a sötétben tartott, trágyával etetett gombák.

– Nem ez volt az első alkalom, hogy a baloldali politikus gyalázta a rezsicsökkentés támogatóit – hívták fel a figyelmet.

2020 augusztusában Hódmezővásárhely baloldali polgármestere a Facebookon megosztott heti videójában arról beszélt, hogy a Fideszre a szegény és műveletlen magyarok szavaznak. A politikus videójában hozzátette, hogy a tehetős és a képzett emberek viszont elutasítják a mostani kormányt, ami nyilvánvaló hazugság, hiszen a szociológiai és a közvélemény-kutatások teljesen megcáfolják a több millió magyar embert szegénynek és műveletlennek nevező baloldali politikust – írják.

– A Covid alatt is aktív volt az egykori miniszterelnök-jelölt. Ekkor az idősebb korosztály halálozási arányát érintette, olyan megdöbbentő kifejezéseket használt, mint hogy „hullanak az idősek, pusztulnak”. Gyakorlatilag úgy beszélt az idősekről, mint az állatokról, ugyanis az állatvilágban jellemző az élőlények pusztulása, míg az emberek meghalni szoktak – hívja fel a figyelmet az Origó.

A Covid miatt is megtizedelt időskorú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre

– mondta Márki-Zay Péter újévköszöntő videójában 2022-ben.

Az LMBTQ-propaganda miatt aggódó szülőket is gyalázta Gyurcsány jelölt-jelöltje 

Márki-Zay 2021. december 1-jén, amikor az M1 stábjának nyilatkozott, azt mondta a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban, hogy 

Egyből el fogjuk törölni ezt a borzasztó törvényt

Ezek után nyíltan elmeháborodottnak nevezte azokat a szülőket, akik joggal aggódnak a nyugaton már korlátozás nélkül a gyermekekre zúduló LMBTQ-propaganda miatt.

Márki-Zay mondhatni minden társadalmi csoportba igyekezett beleállni és valami sértőt mondani számukra. A rezsicsökkentést támogatók, az idősek és a szülők után a vidékiekről is elmondta véleményét. 

– A vidéki polgárokat egyszerű, falusi tudatlan embereknek nevezte

– hívta fel a figyelmet az Origó a bukott politikus Facebook-oldalán közzétett videónyilatkozat alapján, amiben a hódmezővásárhelyi polgármester így fogalmazott: 

azokat a döntéseket valakinek meg kell hozni, hogy például migránsszámlálós kampány kell, hiszen hogyha a pesti, belpesti liberálisok érzékenységét venném figyelembe, akkor ezt a választást már most elbuknánk, ugyanúgy, ahogy '18-ban is elbukták azok, akik nem tartották fontosnak, hogy felvilágosítják a falusi, egyszerű, tudatlan embereket is arról, hogy ki hozza be a migránsokat

Az Origó szerint a vidéki város polgármesterének a kijelentéseiből egyértelművé válhat bárki számára, hogy egyfajta undorral, megvetéssel beszél a vidékiekről.

A vidéki Fidesz-szavazók ezen túlmenő sértéseket is kaptak, ugyanis Márky-Zay szerint ők még egy keresztrejtvényt sem tudnak megfejteni. 

ha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni

– mondta Márky-Zay Péter. 

Azonban a politikus keresztrejtvényes ügye nem állt itt meg. Egy későbbi bejelentkezésében így fogalmazott: 

Például a keresztrejtvényfejtős megoldás, és tessék elképzelni, hogy küldtek nekem, ez a vidéki Fidesz-szavazó küldött nekem egy teljesen megfejtett keresztrejtvény újságot. Tehát fantasztikus, ez a szegény asszony, lehet, hogy egyébként asszony, nem tudom, a helyesírása alapján gondolom csak. Hát szépséghibája csak, hogy ez az asszony egy olyan újságot küldött, amiben az egyik keresztrejtvény ugyan nem volt megfejtve (itt mutatta a borítóképet – a szerk.), a többi ugyan meg volt fejtve, de ebben benne van a megoldás is mindenhol. Tehát nem tudjuk, hogy ő mennyire saját kútfőből tudta megfejteni.

Márki-Zay Péter tehát egy levélből és egy kitöltött keresztrejtvényből több általánosító és a nőket sértő következtetést is levont.

Ezektől a megszólalásoktól és véleményektől Karácsony Gergely soha nem határolódott el, sőt még vissza is lépett a miniszterelnök-jelölt-jelöltségtől  Márki-Zay Péter javára.

 

Gyurcsány is kiveszi a részét

Még a radikális baloldaltól is szokatlan, a kommunista diktatúra időszakát felidéző módon fenyegette meg a bukott miniszterelnök, a baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját még 2020 augusztusában – emlékeztet az Origó.

Gyurcsány azt írta a közösségi oldalán Vidnyánszkyról, hogy 

földönfutóvá teszi, minden értelemben.

Az Origó szerint nem kell nagy értelmezési képesség ahhoz, hogy lefordítsuk Gyurcsány átkozódását: ha Gyurcsányék hatalomra kerülnek, kirúgják Vidnyánszkyt, és elveszik a vagyonát.

Gyurcsány Ferenc még miniszterelnökként 2006 február végén Veszprémben egy választási gyűlésen azt mondta:

És ha az embert megbántják, és ha az embert megsértik, és hogyha az emberre rágalmakat szórnak, akkor az ember megrázza magát, és megy tovább, és nem veszi föl a kesztyűt. És ha valakik kóbor kutyákat kergetnek ki az utcára, erre a válasz nem az, hogy mi pedig veszett rókákat. A válasz az, hogy a kóbor kutyákat befogjuk és telepre visszük, a városokat, országunkat megvédjük.

Gyurcsányt később szembesítették a szavaival, de csak mellébeszélt – hívta fel a figyelmet a portál.

Karácsony Gergely sem tudja magát mindig visszafogni

Ha egységsugarú fideszes lennék, úgy mondanám, fejezze be a kormány az autós üldözést

– írta Karácsony Gergely még 2023 augusztusában. A főpolgármester tehát a kormánypárti szavazókat gyalázta egy bejegyzésében. Minderre Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt közölte, Karácsony Gergely szerint a fideszes szavazók „egységsugarúak”. Szerintünk meg Karácsony Gergely alkalmatlan arra, hogy bármit is vezessen, nemhogy Budapestet – idézte fel az Origó.

Karácsony Gergely 2019-ben azzal is óriási botrányt okozott, hogy a Hír TV-nek azt mondta, hogy a zsidók listázása nem nácizmus. „Durva megfogalmazása ez a dolgoknak” – így reagált a riporternek arra a felvetésére, miszerint Gyöngyösi Márton korábban listázta volna a zsidó származású képviselőket. 

Nem gondolom, hogy ez önmagában nácizmus, nagyon rossz mondat volt

– tette hozzá. Egy mondattal később pedig kijelentette, hogy nem nácizmus zsidó képviselőket listázni – írja az Origó.

Mesterházy Attila akasztott volna

Mesterházy Attila 2014 januárjában, az MSZP akkori miniszterelnök-jelöltje jobboldali vállalkozókról beszélt egy műsorban, amikor a nézőtérről bekiabálták, hogy „kötelet!” kellene adni nekik. Mesterházy ezt követően nem határolódott el a kijelentéstől, ugyanis a „javaslat” után úgy folytatta, szó szerint: 

de mégis inkább én azt hiszem, hogy nem lesz itt katedra, hanem talán az a másik, amit itt az imént bekiabáltak

Egy akkori felvételen jól látszik, hogy háttal a bekiabálók felé mutat a kezével, amivel egyben nyugtázza is az elhangzottakat. 

Lengyel László durván lenézi a fideszeseket

Szijjártó Péter nem létezik. Tudom, hogy most ki van nevezve Orbán Viktor személyes kutyájának, de ő nem létezik

– mondta még 2021-ben Lengyel László baloldali politológus. Lengyel szerint tehát a külügyminiszter nem is ember, hanem egy ember alatti, szubhumán létforma, egy állat. 

Lengyel a 2022-es választási kampányban pedig azt is kifejtette, hogy:

Az egy furcsa dolog, hogy a legnyomorultabbak szavaznak a Fideszre. Most tekintsünk el attól, hogy krumplit kapnak – különben is a Fideszre szavaznak, mert csak onnan remélnek anyagiakat.

Rémisztő képződmények 

Niedermüller Péter – többekkel együtt – az ATV-ben négy éve arról beszélt, hogy miért küzd kommunikációs krízissel a Fidesz? (Mivel szerintük azzal küzd.) Ebben a témában Erzsébetváros DK-s polgármestere így fogalmazott:

Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket (a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik), akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük.

Ezzel egyértelműsítette, hogy számára a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak és nők csupán rémisztő képződmények.

A sor még hosszan folytatható, bocsánatkérésben viszont kár reménykedni a baloldal részéről. 

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.